UA-49499200-1

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821 στη Ρειχέα

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία από την ενορία Ρειχέας, την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021, εκδήλωση αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο της δανειστικής βιβλιοθήκης της ενορίας, αφού νωρίτερα είχε γίνει τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων στο Δημοτικό Σχολείο Ρειχέας και Ιερά παράκληση στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας.

Υπεύθυνη της εκδήλωσης ήταν η κα Αικατερίνη Λάγγη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγιναν παρουσιάσεις και ομιλία από την κα Αντωνία Μπέλεση, με θέμα τη σημαντική παρουσία της εκκλησίας και των κληρικών, ιδιαίτερα των Λακώνων, στη διάρκεια της Επανάστασης.

Ο εφημέριος της ενορίας π. Νικόλαος Αποστολάκος, με ανακοίνωσή του εκφράζει τις ευχαριστίες του τόσο στην κα Αικατερίνη Λάγγη όσο και στη κα Αντωνία Μπέλεση, καθώς και στα μέλη του φιλόπτωχου ταμείου και της εκκλησιαστικής επιτροπής, για την «αμέριστη συμπαράστασή τους» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει  σε όλους που παρευρέθησαν στην εκδήλωση, προκειμένου όπως επισημαίνει «να τιμήσουμε την ιστορία και τους ανθρώπους αυτής».

Check Also

Έκθεση φωτογραφίας για τον Καβομαλιά στην πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καβομαλιάς: από φως και πέτρα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην …

G-EZ117CQG76