UA-49499200-1

Με 2-1 επικράτησε το Κάστρο Μονεμβασίας του Αστέρα Βλαχιώτη

Γράφει η Θεοδώρα Χούτρη

Επιστροφή στις νίκες για το ΚΑΣΤΡΟ Μονεμβασίας, απέναντι στον αξιόμαχο ΑΣΤΕΡΑ Βλαχιώτη, με 2-1 στον αγώνα που έγινε το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στο γήπεδο Αγίας Παρασκευής. Παρά το δυνατό αέρα έγινε ένα καλό παιχνίδι, που είχε ενδιαφέρον και αγωνία μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά το παιχνίδι και το πρώτο ημίχρονο ανήκε ολοκληρωτικά στους παίκτες  της Μονεμβασίας , που με πολύ καλή κυκλοφορία είχαν το πλήρη έλεγχο, πέτυχαν 2 γκολ και είχαν ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα.

Το σκορ άνοιξε ο Μιχ. Μουτζούρης στο 21΄ μετά από ωραία εκτέλεση φάουλ του Γιωρ. Αρώνη. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Βασ. Χούτρη να χριστεί σκόρερ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του τερματοφύλακα του ΑΣΤΕΡΑ  Δ. Βακρά και με σουτ από το ύψος της περιοχής έκανε το 2-0.

Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν, όμως ήταν επιπόλαιοι και άστοχοι στην τελική προσπάθεια και έτσι το ημίχρονο τελείωσε με σκορ 2-0.

Το δεύτερο ημίχρονο στα πρώτα 15΄ είχε τη μορφή του πρώτου, με τους γηπεδούχους να πιέζουν, να φτιάχνουν ευκαιρίες αλλά να μην μπορούν να τελειώσουν τις φάσεις.

Στο 61΄στην πρώτη ουσιαστικά απειλή των φιλοξενούμενων και μετά από λάθος στην άμυνα του ΚΑΣΤΡΟΥ, ο Χ. Κουτσοθεοδωρής με πλασέ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Το γκολ αυτό άλλαξε τη μορφή του αγώνα, αφού οι φιλοξενούμενοι έχοντας ευνοϊκό τον αέρα και με ανεβασμένη ψυχολογία πίεσαν στην προσπάθεια να ανατρέψουν το εις βάρος τους αποτέλεσμα .

Στο 65΄ο Αντρ. Ντιακονέσκου έκανε σπουδαία επέμβαση κρατώντας το προβάδισμα για την ομάδα του, ενώ στο 73΄ ο Χ. Κουτσοθεοδωρής δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί το σοβαρό λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων με το πλασέ του να φεύγει λίγο έξω από το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο διάστημα που απέμεινε, οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τον έλεγχο του αγώνα, ζήτησαν 2 φορές πέναλτι  σε ανατροπή των Βαγγ. Χάδιαρη και Μιχ. Μουτζούρη, είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Βασ. Γάγκα  και μία με τον Νικ. Γραμματικάκη, αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο γκολ και τελικά πήραν μια αγχωτική νίκη, απέναντι στην νεανική και αξιόμαχη ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ Βλαχιώτη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ ( Πάρης Χούτρης): Αντρ. Ντιακονέσκου, Βασ. Γάγκας, Κλ. Χαμήτα, Παν. Δαμιανάκης, Μιχ. Μουτζούρης, Γιωρ. Αρώνης, Αντρ. Μπετσόκου (64΄Αλεξ.Σκάγκος), Ιακ. Μάρκος, Βασ. Χούτρης (64΄Νικ. Γραμματικάκης), Μιχ. Κοντάκος,(74΄Γιωρ.Κυριαζάκος), Βαγγ. Χάδιαρης.
Δεν αγωνίστηκαν οι: Γ. Κάλα, Κων. Τσιμπίδης, Νικ. Παναρίτης.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ (Αργ.Κατσίχτης): Δ. Βακράς, Π. Ρούσσος (46΄Χ.Κουτσοθεοδωρής), Γ. Μιχαλάκης, Ρ. Καπασούρης (64΄ Γ. Γεωργούλης), Τ. Μάνος, Δ. Κουτσουμπός, Ι. Καλαμπόκης (82΄Α. Λάμπρου), Λ. Χελιώτης, Γ. Μπόκος (46΄ Ι. Σταθάκης), Σ. Ζουμπούκος.

Με ανακοίνωση του το Δ.Σ. του ΚΑΣΤΡΟΥ Μονεμβασίας, συγχαίρει την ομάδα του ΑΣΤΕΡΑ Βλαχιώτη, για την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του, την τήρηση του fair play και την άψογη κατάσταση στην οποία άφησαν τα αποδυτήρια μετά τον αγώνα. Τέτοιες συμπεριφορές και ενέργειες πραγματικά δίνουν ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον για το Λακωνικό ποδόσφαιρο.

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76