UA-49499200-1

Με επιτυχία ο αγώνας ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ στη Δυτική Μάνη

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση “NARTURA”, διοργάνωσε αγώνα “Race For The Cure”, στον ποδηλατόδρομο που συνδέει δύο πανέμορφα, παραθαλάσσια, γραφικά χωριά της Δυτικής Μάνης, το απόγευμα της περασμένης Κυριακής 2 Οκτωβρίου 2022.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η στήριξη τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ». Ο αγώνας ξεκίνησε στις 18:00 και είχε αφετηρία το λιμάνι του Αγίου Νικολάου και τερματισμό στο Πολιτιστικό Κέντρο Στούπας «Νίκος Καζαντζάκης».

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν άμεση και συγκινητική. Τα μπλουζάκια του αγώνα εξαντλήθηκαν πριν ακόμη την έναρξη του αγώνα. Εκείνη την ημέρα έτρεξαν και στο Ζάππειο 35.000 άτομα. Το σωματείο NARTURA κατάφερε να συσπειρώσει μια ομάδα αγώνα, την  5η μεγάλη ομάδα race πανελλαδικά.

Τη δράση τίμησε με την παρουσία και την συμμετοχή της (μοιράζοντας μπουκαλάκια νερού σε έναν από τους σταθμούς της διαδρομής) η 82χρονη πλέον Ρίτα Μαρούτσου, μία από τις πέντε γυναίκες που ίδρυσαν πριν 20 χρόνια το ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ.

Ο διεθνούς φήμης ηθοποιός Χρήστος Βασιλόπουλος δήλωσε έμπρακτα τη στήριξή του και με τη παρουσία του στον αγώνα φτάνοντας, μάλιστα, πρώτος στον τερματισμό. Για έπαθλο του απονεμήθηκε το βιβλίο της Κατερίνας Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα με τίτλο «Νίκος Καζαντζάκης & Γιώργης Ζορμπάς – Η Στούπα θυμάται…». Ένα βιωματικό βιβλίο με αυθεντικές μαρτυρίες του πατέρα της τον οποίο βάφτισε ο Ζορμπάς και αναφέρεται στην περίοδο που οι δρόμοι των δύο ανδρών συναντήθηκαν πριν 105 χρόνια στα συγκεκριμένα μέρη (Πραστοβά, Στούπα, παραλία Καλόγριας κ.λπ.)

Εκεί ήταν και ο επί σειρά ετών φίλος του  Χρήστου Βασιλόπουλου, Θανάσης Ευθυμιάδης. Τον Θανάση Ευθυμιάδη τον έχουμε γνωρίσει ως ηθοποιό, πρόσφατα και ως συγγραφέα. Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως «ευγνώμων μαθητής της ζωής», κάτι που το επιβεβαιώνουν όσοι τον γνώρισαν και τον γνωρίζουν από κοντά!

Η πρόταση για αυτή τη διοργάνωση έγινε από το μέλος του σωματείου NARTURA Marielle Thomas η οποία αποτέλεσε βασικό συντελεστή της διοργάνωσης και δίαυλο επικοινωνίας με το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ». Η ίδια πρωτοστάτησε και πέρυσι, στον αγώνα που είχε διεξαχθεί για πρώτη φορά, μαζί με μία ολιγομελή ομάδα γυναικών.

Όλα λειτούργησαν άψογα και οι συμμετέχοντες στον αγώνα είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια υπέροχη διαδρομή με πανοραμική θέα στον Μεσσηνιακό κόλπο, δίπλα και ψηλά από τη θάλασσα, που εκείνη την ώρα ντύνονταν με τα χρώματα του δειλινού. Στον τερματισμό, εκτός από τα νερά, μοιράστηκαν στον κόσμο δροσεροί χυμοί φραγκόσυκου Fragorita, ευγενική προσφορά της Mamellada, κάνοντας ακόμη πιο απολαυστικές αυτές τις στιγμές. Το Kapitsinos Travel διέθεσε, αφιλοκερδώς, ταξί για όσους επιθυμούσαν να επιστρέψουν στην αφετηρία και να παραλάβουν τα οχήματά τους.

Αρκετές ακόμη ήταν οι τοπικές επιχειρήσεις, οι ομάδες και οι σύλλογοι που στήριξαν τη δράση αυτή, με ποικίλους τρόπους. Αξίζει να σημειωθεί η -όπως πάντα- αμέριστη στήριξη και συμμετοχή των από επιλογή μόνιμων κατοίκων, που στην πλειοψηφία τους είναι άτομα από χώρες του εξωτερικού.

Στην  ιστοσελίδα nartura.gr μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο του σωματείου, από την ίδρυσή του -το 2017- έως και σήμερα. Μπορείτε επίσης να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα https://almazois.gr/   συνεχίζοντας να στηρίζετε τον αγώνα του Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού.

Check Also

«Του Κουτρούλη ο Γάμος» από το Γενικό Λύκειο Νεάπολης

Μαρούλη Κατζιλιέρη Μια υπέροχη θεατρική παράσταση παρουσίασαν μαθητές και μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Νεάπολης, την …

G-EZ117CQG76