UA-49499200-1

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα για τον τουρισμό στη Δημητσάνα

22.2.2016_Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ημερίδα για τον τουρισμό στη Δημητσάνα

Με τη συμμετοχή επαγγελματιών του τουρισμού, την παρουσία φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και στελεχών της αγοράς, ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι εργασίες της ημερίδας για τον τουρισμό, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (ΤΟΠ) και της Ένωσης Ξενοδοχείων Αρκαδίας (ΕΞΑ), την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, στο Διασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο Δημητσάνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Δημητσάνας και αρμόδιος για θέματα τουρισμού, κ. Χαράλαμπος Μπαξεβάνος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», κ. Νίκος Γόντικας, ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, συνοδευόμενος από διευθυντικά στελέχη της Αρκαδίας, κ. Λάμπρος Δημουλάς, η υπεύθυνη του Περιφερειακού Γραφείου ΣΕΤΕ Πελοποννήσου, κ. Αντωνία Χαιρέτη, ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής για την υποψηφιότητα της Τρίπολης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021, κ. Χαράλαμπος Παπαϊωάννου, ο εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου Destino Tours, κ. Νικόλαος Μπίνος κα. Τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου και την τοπική Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος του ΔΣ Δρ. Κωνσταντίνος Μαρινάκος και ο Αντιπρόεδρος του ΤΟΠ και Σύμβουλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Δημήτρης Πολλάλης.

Στην εισήγησή του, ο κ. Μαρινάκος, αναφέρθηκε σε θέματα τουριστικού σχεδιασμού και διαρθρωτικών προβλημάτων τουριστικής ανάπτυξης στην ΠΕ Αρκαδίας, με επίκεντρο την ορεινή Αρκαδία αλλά και σε θέματα φορολογικού και θεσμικού χαρακτήρα, που εντόνως προβληματίζουν τους ξενοδόχους.

Ειδική μνεία, για το Ελληνικό Πρωινό, την οριζόντια αύξηση του ΦΠΑ στις παρεχόμενες ξενοδοχειακές και τουριστικές υπηρεσίες και για το φαινόμενο της οικονομίας του διαμοιρασμού (sharing economy), μια νέα τάση που εξαπλώνεται παγκοσμίως με έντονους ρυθμούς εις βάρος της επίσημης ξενοδοχίας, της ποιότητας στις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και την απασχόλησης στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, έγινε από τον κ. Πολλάλη Δημήτρη.

Το στίγμα του προγραμματισμού και της προώθησης του τουριστικού προϊόντος της Αρκαδίας, για τη επόμενη διετία, δόθηκε από τον εκπρόσωπο του Destino Tours, κ. Νικόλαο Μπίνο.

Ο κ. Χαράλαμπος Παπαϊωάννου με τη σειρά του, αναφέρθηκε στη υποψηφιότητα της Τρίπολης ως «Πολιτιστική Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021», μια συνολική προσπάθεια του Δήμου Τρίπολης και όλων των Δήμων της Αρκαδίας, της οποίας η αξιολόγηση αλλά και η τελική επιλογή, θα φέρει θετική επίδραση, ιδιαίτερη τόνωση και πολλαπλασιαστικά τουριστικά οφέλη στην ευρύτερη περιοχή.

Την διαδικασία κατηγοριοποίησης των τουριστικών καταλυμάτων σε αστέρια και κλειδιά, με βάση την νέα νομοθεσία, ανέλυσε η προσκεκλημένη εκπρόσωπος έγκριτης πιστοποιημένης εταιρίας, κ. Θεανώ Μπάκα, ενώ στα χρηματοδοτικά εργαλεία που παρέχονται εκ μέρους των Τραπεζών μέσω του ΕΣΠΑ και άλλων τραπεζικών προϊόντων, αναφέρθηκε ο Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Πελοποννήσου της Τράπεζας Πειραιώς, κ. Λάμπρος Δημουλάς.

Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή του κοινού σε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία διατυπώθηκαν και καταγράφηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις αναφορικά με την  τουριστική ανάπτυξη της περιοχής αλλά και την βελτίωση έργων αναδομών και υποδομών. Με βάση τα αποτελέσματα των εργασιών, συμφωνήθηκε από κοινού να οργανωθεί σύντομα μια νέα διευρυμένη συνάντηση, μεταξύ των ιδιωτικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, για την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων τουριστικού αναπτυξιακού χαρακτήρα.

 

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76