UA-49499200-1

Μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα

4.4.2016_Μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα

Ξεκίνησε, χθες (3.4.2016) το πρωί, η πορεία που οργανώνει ο Δήμος Πατρέων, από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα, με σκοπό τη διεκδίκηση και την υλοποίηση μέτρων κατά της ανεργίας.

Επικεφαλής της πορείας, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου, είναι ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και συμμετέχουν αντιδήμαρχοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, σωματείων, καθώς και πολλοί πολίτες.

4.4.2016_Μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα_1

Όπως δήλωσε ο κ. Πελετίδης, «απαιτούμε από την κυβέρνηση τη λήψη άμεσων μέτρων για την ανακούφιση των ανέργων, ενώ με τη συμμετοχή μας στην πορεία, στέλνουμε ελπιδοφόρο μήνυμα ότι δεν περνά η πολιτική που μας θέλει άβουλους, θεατές, πρόβατα έτοιμα να θυσιαστούν χωρίς να πουν λέξη», ενώ στην ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Διαμαρτυρόμαστε και διεκδικούμε δουλειά για όλους με δικαιώματα, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων. Ήρθε η ώρα να ακουστεί η φωνή των ανέργων, η φωνή των εργαζομένων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Τα 220 χιλιόμετρα της πορείας μας σε οκτώ ημέρες, είναι δρόμος συμμετοχής, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης».

4.4.2016_Μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα_3

Στη διάρκεια της πορείας θα συναντηθούν οι Δήμοι της Αιγιάλειας, του Ξυλοκάστρου, του Κιάτου, του Βέλου-Βόχας, της Κορίνθου, του Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, των Μεγάρων, της Ελευσίνας, του Ασπροπύργου, του Χαϊδαρίου, με τελική κατάληξη την Αθήνα και την πλατεία Συντάγματος, την Κυριακή 10 Απριλίου.

Στάσεις και συγκεντρώσεις, με ανάλογες παράλληλα εκδηλώσεις, θα γίνουν στο Αίγιο, στην Ακράτα, στο Ξυλόκαστρο, στην Κόρινθο, στους Αγίους Θεοδώρους, στα Μέγαρα, στην Ελευσίνα και στο Χαϊδάρι, ενώ οι συμμετέχοντες στην πορεία θα διανυκτερεύουν σε αθλητικά κέντρα των προαναφερόμενων πόλεων.

4.4.2016_Μεγάλη πορεία κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα_2

Στο πίσω μέρος της πορείας θα ακολουθούν οχήματα του Δήμου Πατρέων για την ξεκούραση των συμμετεχόντων και την αποθήκευση των αποσκευών.

Κάθε πρωί θα αναχωρούν από την Πάτρα λεωφορεία για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που θα γίνονται στις πόλεις απ΄ όπου θα περνά η πορεία και στη συνέχεια θα επιστρέφουν στην Πάτρα.

Τέλος την Κυριακή 10 Απριλίου θα αναχωρήσουν λεωφορεία για την Αθήνα, προκειμένου να μεταφέρουν στην πρωτεύουσα, όσους θέλουν να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Συντάγματος.

Check Also

Νεοκλής Κρητικός: Η Ολυμπιακή Φλόγα θα περάσει τελικά από τη Σπάρτη

Ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός με ανακοίνωσή του ενημερώνει ότι η Σπάρτη συμπεριλήφθηκε τελικά στους …

G-EZ117CQG76