UA-49499200-1

Μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης – Η Ι. Πετράκη από τη Νεάπολη ανάμεσα στους επιτυχόντες

28.9.2015_Μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Ωδείου Σπάρτης

Στις απολυτήριες εξετάσεις του Εθνικού Ωδείου, που έγιναν στο Κεντρικό Ίδρυμα των Αθηνών, με συμμετέχοντες από το Κεντρικό και τα 52 παραρτήματά του απ΄όλη την Ελλάδα, το Παράρτημα Σπάρτης παρουσίασε 4 σπουδαστές Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής της τάξης του καθηγητή π. Νικόλαου Τσάκου και 1 σπουδάστρια Ανώτερων Θεωρητικών (Αρμονίας) της τάξης Νίκου Γράψα. Η παρουσία όλων των υποψηφίων ήταν εξαιρετική και τα αποτελέσματα άριστα.

Ο καθηγητής π. Νικόλαος Τσάκος
Ο καθηγητής π. Νικόλαος Τσάκος

Στη Σχολή Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής  η Ιωάννα Πετράκη του Χρήστου απέκτησε το Δίπλωμα με «Άριστα και Β΄βραβείο», ο Νίκος Γιάνναρης του Αναστασίου, Πτυχίο με «Άριστα στο Πρακτικό και Θεωρητικό μέρος», ο Γιώργος Καρκαμπάσης του Βασιλείου, Πτυχίο με «Άριστα και Διάκριση» στο Πρακτικό και Θεωρητικό μέρος, ο Σταύρος Περγαντής του Μελετίου, Πτυχίο με «Λίαν Καλώς στο Πρακτικό και Άριστα στο Θεωρητικό μέρος» ενώ η Ιωάννα Μουζάκη του Σκοπιώτη, απέκτησε Πτυχίο Αρμονίας με «Άριστα».

Η διπλωματούχος Ιωάννα Πετράκη
Η διπλωματούχος Ιωάννα Πετράκη

Σημειώνουμε δε, ότι η απόκτηση διπλώματος, είναι ο ανώτατος τίτλος σπουδών (διδακτορικό για τους επιστήμονες), σημαίνει δε ότι ο διπλωματούχος αποκτά τον τίτλο «Σολίστ» και μπορεί να ακολουθήσει καριέρα και ως καθηγητής να διδάξει μέχρι και την τάξη του διπλώματος ενώ ο Πτυχιούχος μπορεί να διδάξει μέχρι και την Κατωτέρα Σχολή ή στα Μουσικά Γυμνάσια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξεταστική επιτροπή, μαζί με την παρουσία κοινού και της εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, απαρτιζόταν από κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες, όπως οι διάσημοι Μιχάλης Μακρής, Κωνσταντίνος Αγγελίδης, ο μαέστρος Μίλτος Λογιάδης και άλλοι υπό την προεδρία του συνθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Ωδείου Αθηνών Περικλή Κούκου.

Ο πτυχιούχος Γιώργος Καρκαμπάσης
Ο πτυχιούχος Γιώργος Καρκαμπάσης

Η επιτυχία αυτή έρχεται να επιβραβεύσει τη σπουδαία δουλειά που συντελείται στο Παράρτημα της Σπάρτης, υπό τη διεύθυνση της κυρίας Κυριακής Χελιώτη και πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους ταλαντούχους σπουδαστές, όσο και στο δάσκαλό τους πατέρα Νικόλαο Τσάκο, που δουλεύει ακούραστα με αγάπη και αυταπάρνηση, πλάθοντας όχι μόνο δεξιοτεχνικά άρτιους ψάλτες, αλλά και ολοκληρωμένες μουσικές προσωπικότητες.

Ο πτυχιούχος Νίκος Γιάνναρης
Ο πτυχιούχος Νίκος Γιάνναρης

Επιτυχίες όμως αξιόλογες είχαν τόσο οι υπόλοιποι σπουδαστές του Παραρτήματος, όσο και  οι έμπειροι ειδικευμένοι μουσικοπαιδαγωγοί τους, αφού στις καλοκαιρινές προαγωγικές και επιθεωρήσεων εξετάσεις, που έγιναν στο Παράρτημά στη Σπάρτη,  επιβραβεύθηκαν με άριστα από σπουδαίους και μοναδικούς εξεταστές, την Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου Αθηνών κυρία Χαρά Καλομοίρη, τον σπουδαίο Βιολονίστα και καθηγητή κ. Σπύρο Στεργίου, τον διευθυντή, πρωτοψάλτη κ. Σπύρο Παυλάκη, τον διάσημο κιθαρίστα κ. Βαγγέλη Μπουντούνη.

Το Εθνικό Ωδείο Σπάρτης ευχαριστεί και συγχαίρει γονείς και παιδιά που το εμπιστεύονται και ακολουθούν τη φιλοσοφία και το όραμά του πιστά.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76