UA-49499200-1

Μία νεκρή από την καραμπόλα 35 οχημάτων στην Αθηνών – Λαμίας

13.12.2014_Μία νεκρή από την καραμπόλα 35 οχημάτων στην Αθηνών - ΛαμίαςΜια νεκρή και έξι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της καραμπόλας 35 οχημάτων που σημειώθηκε στο 61ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας κοντά στα παλαιά διόδια Σχηματαρίου. Οχτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, δύο εκ των οποίων είναι σοβαρότερα αλλά δεν κινδυνεύει η υγεία τους.

Οι πυροσβέστες έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες  κατάφεραν να απεγκλωβίσουν την άτυχη γυναίκα και τότε συνειδητοποίησαν ότι δεν είχε σφυγμό.

Μέσα στο ασθενοφόρο τα μέλη του ΕΚΑΒ κατάφεραν να την επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς μόλις το ασθενοφόρο έφτασε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, η νεαρή κοπέλα άφησε την τελευταία της πνοή, από τα πολλά και σοβαρά τραύματά της.

Στην καραμπόλα εμπλέκονται ένα λεωφορείο και δύο νταλίκες, ενώ για την ώρα παραμένουν άγνωστες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκρούστηκαν τα οχήματα.

Σε ετοιμότητα νοσοκομεία σε Χαλκίδα – Θήβα – Αθήνα

Σύμφωνα με τον διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας Γιάννη Καρούζο συνολικά οχτώ τραυματίες έχουν μεταφερθεί και εξετάζονται. Δύο είναι πολυτραυματίες σε σοβαρότερη κατάσταση χωρίς να κινδυνεύει η υγεία τους, όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο διοικητής του νοσοκομείου πρόσθεσε ότι από την πληροφόρηση που έχει από το σημείο της καραμπόλας δεν έχει ενημερωθεί για την ύπαρξη άλλων τραυματιών.

Το νοσοκομείο τέθηκε σε πλήρη επιφυλακή αμέσως μόλις υπήρξε ενημέρωση για την καραμπόλα των οχημάτων.

Εν τω μεταξύ το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας έθεσε σε ετοιμότητα τα νοσοκομεία Λειβαδιάς και Θήβας και τα νοσοκομεία Ερυθρός και Θριάσειο στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το Ε.Κ.Α.Β. το δυστύχημα συνέβη μετά τις 18:00 και η κλήση σχετικά με το περιστατικό έγινε στις 18:25 και στο επόμενο λεπτό (στις 18:26) έφτασε επιτόπου το πρώτο άμεσα διαθέσιμο ασθενοφόρο, προερχόμενο από το Ε.Κ.Α.Β. Θήβας.

Αμέσως έγινε πλήρης εκτίμηση της κατάστασης και σε λίγα λεπτά συντονίστηκε μια μεγάλη επιχείρηση παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας με την κινητοποίηση ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β. Χαλκίδας με μία μονάδα αλλά και της Αθήνας με πέντε μονάδες.

Συνολικά επιχείρησαν 6 ασθενοφόρα και μία Κινητή Μονάδα με τη συνοδεία Ιατρών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία, νωρίτερα απεγκλώβισε κάποια άτομα με επιπόλαια τραύματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν 12 πυροσβέστες και τέσσερα οχήματα.

Εκτροπή κυκλοφορίας

Λόγω του σοβαρού τροχαίου δυστυχήματος, στο ρεύμα προς Αθήνα διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Σχηματαρίου.

Αυτόπτες μάρτυρες

Σύμφωνα με το lamiareport.gr την ώρα της σύγκρουσης έβρεχε ενώ στο σημείο εκτελούνται έργα. Διερχόμενος οδηγός έκανε λόγο για μία κόλαση πραγματική.

«Τα αυτοκίνητα είναι το ένα πάνω στο άλλο. Πρέπει να είναι περισσότερα από 30 αυτοκίνητα. Πολλά από αυτά είναι μια άμορφη μάζα. Τουλάχιστον δυο νταλίκες και ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ….», είπε σοκαρισμένος στο LR.

«Ένας άλλος οδηγός σχολίασε: Σήμερα το πρωί κατέβηκα Αθήνα. Ο δρόμος ήταν κόλαση στα σημεία που γίνονται παρεμβάσεις (και δεν ήταν ένα και δύο, κάθε 10χλμ είχαμε έργα με απαράδεκτη σήμανση). Το απόγευμα που γύριζα κατά τις 17:00 στο σημείο που έγινε η καραμπόλα αυτό ακριβώς σκεφτόμουν, ότι δλδ εδώ θα είναι θαύμα αν με τη βροχή αυτή δεν γίνει δυστύχημα. Και το πιο εντυπωσιακό! Τα διόδια διόδια. Τους τα έχωνα βέβαια σε κάθε σταθμό για το απαράδεκτο της κατάστασης, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω».

Μιχ. Χρυσοχοΐδης: Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα αίτια

Την οδύνη του για το δυστύχημα εξέφρασε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης λέγοντας ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τα αίτια του δυστυχήματος.

Στο σημείο εκτελούνταν έργα και όπως εξήγησε ο κ. Χρυσοχοΐδης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι η κατασκευαστική κοινοπραξία κάνει μελέτη ολοκληρωμένη, στην συνέχεια την εγκρίνει ανεξάρτητος μηχανικός και κατόπιν υποβάλλεται στο υπουργείο για να δοθεί άδεια. Από εκεί και μετά η αστυνομία αναλαμβάνει να εποπτεύει, σύμφωνα με τον υπουργό.

«Η τροχαία είναι υπεύθυνη για την αστυνόμευση. Λόγω των έργων η ταχύτητα στο σημείο είναι 50χλμ. Η τροχαία θα κάνει την έρευνά της, έχουν μεταβεί στο σημείο και συνεργάτες μου. Η δικαιοσύνη θα αποφανθεί» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76