UA-49499200-1

Κοπή πίτας από το «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» του Δήμου Ευρώτα

Το Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του «ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ» του Δήμου Ευρώτα, στο εξοχικό κέντρο «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» στη Μυρτιά, όπου είναι και η έδρα του Σωματείου.

Την πίτα ευλόγησε ο πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Αθανάσιος Τσολάκος, εφημέριος  της ενορίας Μυρτιάς.

Ο πρόεδρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ κ. Παναγιώτης Ματρογιαννάκος, αφού ευχαρίστησε όλους τους δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι ομόφωνα στηρίζουν τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ,  όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και τους μουσικούς, οι οποίοι αφιλοκερδώς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους για την ψυχαγωγία των παρευρισκομένων, αναγνωρίζοντας το έργο όλων των εθελοντών, ευχήθηκε «Καλή Χρονιά με υγεία» και αναφέρθηκε συνοπτικά στην ίδρυση του Εθελοντικού Σταθμού, στην λειτουργία του αλλά και στη δράση του.

Ο Εθελοντικός Σταθμός Πυροσβεστών του Δήμου Ευρώτα, είναι ο πρώτος Εθελοντικός Σταθμός που ιδρύθηκε πανελλαδικά  και λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια, με πλήρες ωράριο (3 βάρδιες ημερησίως), από εθελοντές πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί, έχουν πιστοποιηθεί και στο διάστημα αυτό έχουν κληθεί και έχουν αντιμετωπίσει πολύ δύσκολα περιστατικά, όπως τροχαία ατυχήματα, απεγκλωβισμούς ανθρώπων, ανεμοστρόβιλο, πλημμύρες και ότι άλλο προκύπτει. Ο Σταθμός αυτός διοικητικά ανήκει στην Π.Υ. Γυθείου αλλά οικονομικά στηρίζεται μόνο από τον Δήμο Ευρώτα, αφού αυτό είναι  το νομοθετικό πλαίσιο, από το οποίο διέπεται.

Κλείνοντας ο κ. Ματρογιαννάκος επισήμανε την ανάγκη πλαισίωσης του Σταθμού και από νέα μέλη, αριθμητικά και ηλικιακά, προκειμένου όπως είπε «ο Σταθμός να συνεχίσει να αναπτύσσεται  και να προσφέρει αυτό το τόσο σημαντικό έργο του».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων ο Διοικητής της Π.Υ. Γυθείου κ. Χριστ. Παπαμιχαήλ,  ο Υποδιοικητής Π.Υ. Γυθείου κ. Κ. Γραφάκος, ο Διοικητής του Εθελοντικού  Σταθμού κ. Τζαν. Δαμιλάκος, ο Αντιδήμαρχος κ. Δήμος Βέρδος,  ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Παναγιώτης Μαστρογιαννάκος, η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου Ευρώτα και υπεύθυνη για την πολιτική προστασία στην ΠΕΔ Πελοποννήσου κ. Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου, το μέλος του Δ.Σ του Δήμου Ευρώτα κα Μεταξία Μυλωνάκου και το μέλος  του Συμβουλίου της Δ.Κ. Σκάλας κα Κούλα Μαστρογιαννάκου.

Πηγή: pakialakonias.gr

Check Also

Έκθεση φωτογραφίας για τον Καβομαλιά στην πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καβομαλιάς: από φως και πέτρα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην …

G-EZ117CQG76