UA-49499200-1

Η American Airlines διευρύνει την εποχική της δραστηριότητα στην Αθήνα

Της Μαργαρίτας Μανούσου
margarita.manousou1@gmail.com

Σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθήνας με την American Airlines σε κεντρικό ξενοδοχεία της Αθήνας, έγινε παρουσίαση του νέου διευρυμένου προγράμματος  που προσφέρει η αεροπορική εταιρεία στην Ελλάδα.  

  • Στις 6 Μαΐου, η American ξεκινά το εποχικό καθημερινό δρομολόγιο από την Αθήνα στη Νέα Υόρκη, το οποίο προστίθεται στα υπάρχοντα δρομολόγια Σικάγο και Φιλαδέλφεια.
  • Φέτος το καλοκαίρι, η American προσφέρει 80% περισσότερες θέσεις στην Αθήνα σε σχέση με το 2019, χάρη στα μεγαλύτερα αεροσκάφη που επιχειρούν στην αγορά και περισσότερες πτήσεις.

Η American Airlines προσθέτει περισσότερες ταξιδιωτικές επιλογές μεταξύ της Ελλάδας και των Η.Π.Α., ξεκινώντας στις 6 Μαΐου την εποχική πτήση της μεταξύ της Αθήνας (ATH) και της Νέας Υόρκης (JFK). Το καθημερινό δρομολόγιο ATH-JFK θα προστεθεί στα καθημερινά δρομολόγια της εταιρείας προς το Σικάγο (ORD) και τη Φιλαδέλφεια (PHL), τα οποία ξεκίνησαν ήδη φέτος τον Απρίλιο.

Οι πτήσεις προς το JFK θα πραγματοποιούνται με αεροσκάφη Boeing 777-200, οι πτήσεις προς το Σικάγο (ORD) με Boeing 787-9, ενώ οι πτήσεις προς τη Φιλαδέλφεια με Boeing 787-8. Κατά συνέπεια, η δραστηριότητα της American στην Αθήνα αυξάνεται κατά 80% σε σύγκριση με το 2019 και κατά 47% σε σύγκριση με το 2021.

«Γιορτάζοντας 15 χρόνια πτήσεων στην Αθήνα, είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη συνεχή διεύρυνση της παρουσίας μας με περισσότερα εποχικά δρομολόγια προς τους κόμβους μας στις Η.Π.Α., συμπεριλαμβανομένων των πτήσεών μας προς τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και τη Φιλαδέλφεια. Όλα τα δρομολόγιά μας προσφέρουν επιλογές με μεγαλύτερη ευελιξία στους πελάτες μας που ανυπομονούν να πετάξουν ξανά.», δήλωσε ο Rhett Workman, Διευθύνων Σύμβουλος της American για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία. 

Ο κ. Cristian Lizana Prado, Regional Director for Europe Sales, American Airlines.

Από την πλευρά του ο Cristian Lizana Prado, Περιφερειακός Διευθυντής Πωλήσεων Ευρώπης δήλωσε: «Φέτος το καλοκαίρι, επιστρέφουμε στην Αθήνα με Boeing 777-200, 787-8 and 787-9, προσφέροντας στους πελάτες μας αναβαθμισμένη και πιο σύγχρονη ταξιδιωτική εμπειρία, με θέσεις Business Class και Premium Economy, καθώς και υπερσύγχρονες καμπίνες, live TV streaming, Wi-Fi υψηλής ταχύτητας και εκατοντάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές on-demand σε κάθε κάθισμα».

«Υποδεχόμαστε με μεγάλο ενθουσιασμό την American Airlines και αυτό το καλοκαίρι, με καθημερινά δρομολόγια που θα συνδέουν απευθείας την Αθήνα με συναρπαστικές πόλεις όπως είναι η Φιλαδέλφεια και το Σικάγο από τον Απρίλιο, ενώ, από το Μάιο πλέον, και με τη Νέα Υόρκη», ανέφερε η Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Η αγορά των Η.Π.Α. αποτελεί παραδοσιακά τη σημαντικότερη και πλέον δημοφιλή αγορά για την Αθήνα, η οποία επέδειξε μεγάλη ανθεκτικότητα κατά την περίοδο της πανδημίας, χάρη και στη δραστήρια και πολυπληθή ελληνοαμερικανική κοινότητα. Ευχόμαστε στην American ένα εξαιρετικό «Αθηναϊκό Καλοκαίρι» και παραμένουμε απόλυτα πιστοί στη δέσμευσή μας να υποστηρίξουμε τον αεροπορικό συνεργάτη μας στα αναπτυξιακά σχέδιά του στην αγορά μας».

Η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών.

Πρόγραμμα καθημερινών δρομολογίων θερινής περιόδου

Αφετηρία Προορισμός Ώρα Αναχώρησης Ώρα Άφιξης Τύπος Αεροσκάφους
ATH JFK 2:05 μ.μ. 6:05 μ.μ.  Boeing 777-200
JFK ATH 7:00 μ.μ. 11:40 π.μ. +1
ATH ORD 14:40 μ.μ. 4:05 μ.μ.  Boeing 787-9
ORD ATH 1:55 μ.μ. 8:05 π.μ. +1
ATH PHL 11:55 π.μ. 3:40 μ.μ. Boeing 787-8
PHL ATH 4:50 μ.μ. 9:15. μ.μ.+1

*Εισιτήρια διαθέσιμα προς πώληση στη σελίδα aa.com.

Σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθήνας, από το σύνολο των αφίξεων από τις ΗΠΑ, το 6% παραμένει μόνο στην Αθήνα.  Το 3% μένει μία μέρα στην Αθήνα και στη συνέχεια ταξιδεύει σε άλλους ελληνικούς προορισμούς.  Το 56% μένει 5 ημέρες στην Αθήνα και το υπόλοιπο των 7 ημερών του 12ήμερου ταξιδιού τους, ταξιδεύει σε άλλους προορισμούς στη χώρα, ενώ το 41% αναχωρεί αμέσως για άλλους ελληνικούς προορισμούς στην ενδοχώρα ή στα νησιά.

Check Also

Πρόκληση του Σεβ. Ποιμενάρχη Μας για τον εορτασμό του Αγίου Ανανίου

Τη Κυριακή 26 Μαΐου 2024, η τοπική μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου ενδόξου …

G-EZ117CQG76