UA-49499200-1

Η Γέφυρα του Ευρώτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

30.9.2015_Η Γέφυρα του Ευρώτα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Συζητείται στην 16η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου 2015, ημέρα Δευτέρα και ώρα 4.00 μ.μ, στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης», η έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα, για την Υλοποίηση της Πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας, με τίτλο: «ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΕΥΡΩΤΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ 85 ΧΑΝΙΑ ΚΡΟΚΕΩΝ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ».

Εισηγητής του θέματος θα είναι η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Αδαμαντία Τζανετέα, ενώ ευελπιστούμε να προχωρήσει γρήγορα η σχετική μελέτη, η οποία με τη σειρά της θα υποδείξει τους απαραίτητους τρόπους, για ενίσχυση και αποκατάσταση των φθορών της γέφυρας του Ευρώτα.

Τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα παρακάτω:

  1. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα, με θέμα: Καταβολή αποζημιώσεων ανέργων που παρακολουθούν σεμινάρια ΤΟΠΣΑ.
  2. Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου κ. Νίκου Γόντικα, με θέμα: Πορεία του έργου «Κατασκευή φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας». Καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο έργο.
  3. Έγκριση 11ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οικονομικού έτους 2015.
  4. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Σχεδίου: «Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης (ΠΠΧΣΑΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου». (εξ αναβολής)
  5. Γνωμοδότηση επί του Β1 σταδίου της μελέτης: «Αξιολόγηση, αναθεώρηση και εξειδίκευση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού & Αειφόρου Ανάπτυξης Περιφέρειας Πελοποννήσου». (εξ αναβολής)
  6. Έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα LIFE με τίτλο «Ολοκληρωμένη διαχείριση και διατήρηση της περιοχής NATURA Μαινάλου και του είδους προτεραιότητας Callimorpha quadripunctaria».
  7. Έγκριση τροποποίησης σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για την Υλοποίηση της Πρότασης της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας «ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗ – ΛΕΥΚΤΡΟ – ΣΠΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΣΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΣΠΑΡΤΗΣ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ». (εξ αναβολής)
  8. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) με τίτλο: «Βελτίωση τμήματος Παλαιάς Εθνικής Οδού (Π.Ε.Ο.) Κορίνθου – Πατρών από Ι.Κ. Αρχαίας Κορίνθου έως Ι.Κ. Παραλίας Λέχαιου». (εξ αναβολής)
  9. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου με τίτλο: Βιομηχανία παρασκευής οργανοχημικών λιπασμάτων και φυτοχωμάτων (συσκευασία αυτών μετά από απλή ανάμιξη), που βρίσκεται στο 80ο χλμ Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου της ΔΚ Ισθμίας ΔΕ Λουτρακίου – Περαχώρας, του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων της Π.Ε. Κορινθίας. (εξ αναβολής)
  10. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Τροποποίηση – εκσυγχρονισμός Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος με κωδική ονομασία «ΑΝΑΒΡΥΤΗ – 3006097» που βρίσκεται στη θέση «ΑΝΑΒΡΥΤΗ» του Δήμου Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας». (εξ αναβολής)
  11. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Εγκατάσταση Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας COSMOTE Α.Ε., με κωδικό θέσης «VERIA/X 1415364» στη θέση ύψωμα «Φτέρη», της Δ.Ε. Οινούντος του Δήμου Σπάρτης της Π.Ε. Λακωνίας». (εξ αναβολής)
  12. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Τροποποίηση – εκσυγχρονισμός Κέντρου Επίγειας Ψηφιακής Ευρυεκπομπής τηλεοπτικού σήματος με κωδική ονομασία «ΔΙΔΥΜΟ – 3006092», στη θέση «Δίδυμα», Δήμου Ερμιονίδας, Π.Ε. Αργολίδας. (εξ αναβολής)
  13. Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και ΑΝΒΟΠΕ ΑΕ για την υλοποίηση της Υπηρεσίας: «Διοικητική-Τεχνική Υποστήριξη Κτηνοτρόφων Δημοτικών Ενοτήτων Κοντοβάζαινας, Τροπαίων, Ηραίας» στη Π.Ε. Αρκαδίας. (εξ αναβολής)
  14. Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δ. Γορτυνίας, για την υλοποίηση του έργου «Επισκευή Δημοτικού Σχολείου Καλλιανίου για τη χρήση του ως Αγροτικό Ιατρείο.
  15. Έγκριση τροποποίησης της από 13-12-2013 Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την εκτέλεση του έργου με τίτλο «Ανάπτυξη σύγχρονης κτηνοτροφίας και αξιοποίηση των προϊόντων αυτής στην Περιφέρεια της Πελοποννήσου».
  16. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
  17. Έγκριση αντικατάστασης παραιτηθέντος μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΕΚ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΕ.
  18. Έγκριση 3ης τροποποίηση τεχνικού προγράμματος Ιδίων Πόρων της Π.Ε. Κορινθίας, έτους 2015.
  19. Εισήγηση για τροποποίηση προϋπολογισμού και πιστώσεων υποέργων και ένταξη νέου υποέργου, σε βάρος των πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΠΡΑΝΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΕΩΝ ΒΡΑΧΩΔΩΝ ΥΛΙΚΩΝ» με κωδικό 2014ΕΠ52600025.
  20. Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2015 (ΣΑΕΠ – ΣΑΕΠ 026).
  21. Έγκριση κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ – ΣΑΕΠ526, «ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ ΣΤΗΝ Π.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (2014-2017)» με κωδικό 2014ΕΠ52600007, σε υποέργo.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76