UA-49499200-1

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς 2015, από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας

26.9.2014_Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας_1

Οι Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς θεσπίστηκαν ως ευρωπαϊκό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1991. Σκοπός του είναι η ενίσχυση της κοινής ευρωπαϊκής συνείδησης και του διαπολιτισμικού διαλόγου.

Οι εκδηλώσεις σ’ όλες τις περιοχές της Ευρώπης πραγματοποιούνται κάτω από το σύνθημα «Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά» και σε αυτές συμμετέχουν και οι 50 χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Πολιτισμού. Οι Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς, είναι αφιερωμένες στα μνημεία και τη συντήρησή τους και φιλοδοξούν να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες σε θέματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το  θέμα των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διετία 2015-2016 είναι αφιερωμένο στο δίπολο «Βία και Ανεκτικότητα».

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας σας προσκαλεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015, να επισκεφθείτε με δωρεάν είσοδο το Παναρκαδικό Αρχαιολογικό Μουσείο Τρίπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας  και τον αρχαιολογικό χώρο Ιερού Αλέας Αθηνάς, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ελάτε να γνωρίσετε καλύτερα ή να ξαναθυμηθείτε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αρκαδίας, ενός τόπου που στο πέρασμα των αιώνων αποτέλεσε σκηνικό πολλών βίαιων συγκρούσεων, αλλά ταυτόχρονα έχει να επιδείξει αξιοσημείωτες προσπάθειες συγκρότησης συλλογικής πολιτικής και πολιτιστικής ταυτότητας».

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76