UA-49499200-1

Ευρωλίγκα: Το Μιλάνο υποδέχεται το φάιναλ φορ

17.5.2014_Ευρωλίγκα το Μιλάνο υποδέχεται το φάιναλ φορΧωρίς τη συμμετοχή ελληνικής ομάδας, για πρώτη φορά από το 2008, ξεκινάει σήμερα στο Μιλάνο της Ιταλίας το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, με τους ημιτελικούς, ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Μακάμπι Τελ Αβίβ (19:00) και Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης (22:00).

Το βράδυ της Κυριακής στο κλειστό «Mediolanum Forum» της ιταλικής μεγαλούπολης θα γίνει γνωστό το όνομα του νέου πρωταθλητή Ευρώπης. Η πολυνίκης του θεσμού, Ρεάλ Μαδρίτης, φιλοδοξεί να προσθέσει το 9ο κύπελλο στην τροπαιοθήκη της. Η «βασίλισσα» συμμετέχει για 2η σερί χρονιά στο φάιναλ φορ, πέρυσι έφτασε στον τελικό, αλλά ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό.

Παρούσα στα δύο τελευταία φάιναλ φορ είναι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας χωρίς να καταφέρει κάτι. Εφέτος φιλοδοξεί να περάσει στη 2η θέση των ομάδων με τους περισσότερους τίτλους, καθώς μετράει 6, όσους και ο Παναθηναϊκός.

Μετά τον τελικό του 2011, όταν και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελόνη, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, συμμετέχει για πρώτη φορά σε φάιναλ φορ. Η «ομάδα του λαού» μετράει 5 τρόπαια και θεωρείται το αουτσάιντερ της διοργάνωσης.

Τα λιγότερα τρόπαια από τις υπόλοιπες τρεις ομάδες που συμμετέχουν στο φάιναλ φορ έχει στην κατοχή της η Μπαρτσελόνα (μόλις 2 τίτλους), η οποία με τη «μισητή» αντίπαλο, Ρεάλ, θεωρούνται ως οι επικρατέστερες ομάδες για να φτάσουν στην κορυφή. Κάποια από τις δύο, όμως, θα μείνει εκτός απόψε, καθώς συναντώνται στο δεύτερο μεγάλο ημιτελικό, λίγες ημέρες μετά τη νίκη των «μπλαουγκράνα» επί των «μερένγκες» στο πλαίσιο της ισπανικής λίγκας.

Από τους προπονητές των τεσσάρων φιναλίστ, κανείς δεν απειλεί τον πολυνίκη, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, των 8 τίτλων. Από τους παρόντες ξεχωρίζει ο Ιταλός Έτορε Μεσίνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο οποίος κοουτσάρει ομάδα σε φάιναλ φορ Ευρωλίγκας για 10η φορά στην καριέρα του και διεκδικεί το 5ο τρόπαιο (1998, 2001 Κίντερ Μπολόνια, 2006, 2008 ΤΣΣΚΑ Μόσχας).

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76