UA-49499200-1

Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου στην Τρίπολη

18.8.2014_Συμμετείχε όλη η οικογένεια στη δολοφονία του 39χρονου στο ΆστροςΕξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη και ενδελεχή έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, στην Τρίπολη Αρκαδίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο 42χρονος είχε βρεθεί νεκρός το απόγευμα της 26.10.2014, σε κεντρική οδό στην πόλη της Τρίπολης, έχοντας τραύματα στο κεφάλι, στο θώρακα και στο αριστερό άνω άκρο, από πυροβόλο όπλο.

Για την εξιχνίαση του εγκλήματος το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης πραγματοποίησε συστηματική και μεθοδική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα, που προέκυπταν από την εξέλιξη και πρόοδο των ερευνών, ενώ αξιοποιήθηκαν συνδυαστικά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων.

Όπως προέκυψε, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 54χρονος ημεδαπός, κάτοικος Τρίπολης, ο οποίος προσήχθη χθες (2.12.2014), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και κατά την εξέτασή του ομολόγησε και περιέγραψε με λεπτομέρειες την ανθρωποκτονία, ενώ απέδωσε την πράξη του σε χρόνιες προσωπικές διαφορές με το θύμα.

3.12.2014_Εξιχνιάστηκε υπόθεση ανθρωποκτονίας 42χρονου στην Τρίπολη
Το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Μάλιστα ο δράστης είχε αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά του με υλικά μεταμφίεσης και συγκεκριμένα με περούκα, ψεύτικο μουστάκι και γυαλιά. Κατά το χρόνο τέλεσης της ανθρωποκτονίας «έπεσαν» από το δράστη το μουστάκι και τα γυαλιά, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη «σκηνή»  του εγκλήματος.  

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε και κατασχέθηκε το όπλο του εγκλήματος, το οποίο είχε απορρίψει ο δράστης σε αγροτοδασική περιοχή, ευρύτερα της πόλης. Από τις βαλλιστικές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας ταυτοποιήθηκε και εργαστηριακά ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης. 

Επιπλέον δείγμα βιολογικού υλικού, που ελήφθη από το δράστη, ταυτοποιήθηκε, μετά από συγκριτική εξέταση στο αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, με αντίστοιχο υλικό που ανιχνεύτηκε σε κατασχεθέντα πειστήρια (ψεύτικο μουστάκι, γυαλιά ηλίου).

Σε έρευνα που διενεργήθηκε χθες στην οικία του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαχαίρι και αυτοσχέδια σιδερογροθιά.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα – που σχηματίστηκε σε βάρος του για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Την αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο για τη συγκεκριμένη υπόθεση, διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76