UA-49499200-1

Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΠΕ Μολάων

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, με την ευκαιρία της έναρξης του σχολικού έτους 2014- 2015, μαζί με τις ευχές του για μια καλή σχολική χρονιά, στους συναδέλφους δασκάλους, καθηγητές, μαθητές των σχολείων μας και τους γονείς τους, κάνει γνωστό πως και φέτος, συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του, καλώντας όλους στα εκπαιδευτικά του προγράμματα:

Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΠΕ Μολάων_1

– Μονεμβασία: Διαβαίνοντας στα καλντερίμια μιας  καστροπολιτείας από το χθες στο σήμερα,

– Λάρνακας : Το Φαράγγι του Μολάων,

– Η Λιμνοθάλασσα του Γέρακα,

– Πλύτρα : Ένας παραθαλάσσιος οικισμός δίπλα σε μια βυθισμένη πολιτεία,

– Στου μύλου τα γυρίσματα,

– Ψάρια – καβούρια – χελώνες,

– Ανακύκλωση και

– Αρχαίος ελαιώνας,

-Τοπικά προϊόντα και αειφορία (πιλοτικά)

με στόχο να γνωρίσουν την πλούσια ιστορία του τόπου, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα  περιβάλλοντος, καθώς και στις άλλες δράσεις του, στα πλαίσια της εκπαίδευσης ενηλίκων, με σεμινάρια, ημερίδες,  εκπαιδευτικές – ενημερωτικές εκδόσεις, και άλλες στοχευμένες εκδηλώσεις που και φέτος σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε, με σκοπό την επιμόρφωση και  την εν γένει ενημέρωση, πληροφόρηση, ευαισθητοποίηση, ενεργό και υπεύθυνη συμμετοχή, όσο το δυνατό περισσότερων κοινωνικών ομάδων.

Χαρακτηριστική είναι η μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν πέρυσι τα σεμινάρια – εργαστήρια, που διοργανώσαμε με τη μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, στα πλαίσια της δια βίου μάθησης και της εκπαίδευσης ενηλίκων, με θεματολογία:

–          Κηπευτικά και άνθη. Χρήσιμες πρακτικές για επιτυχημένη καλλιέργεια.

–          Πρακτικές για την οικολογική διαχείριση της κατοικίας.

–          Τοπική ανάπτυξη – Τοπικά προϊόντα – Επιχειρηματικότητα.

Επίσης μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασε η ημερίδα για τους ντόπιους σπόρους και η ανταλλαγή, που πραγματοποιήσαμε σε συνεργασία με παραγωγούς και την ομάδα του ΠΕΛΙΤΙ, με σημαντική  συμμετοχή κοινού από όλη την περιοχή.

Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΠΕ Μολάων_2

Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε και το σεμινάριο που πραγματοποιήσαμε, στα πλαίσια του θεματικού έτους, για τους εκπαιδευτικούς της Λακωνίας, με θέμα: «Ενεργοί πολίτες – περιβάλλον και αειφορία» που πραγματοποιήθηκε στους Μολάους και στην Νεάπολη.

Φέτος δε, στα πλαίσια του πανελληνίου δικτύου για τα κάστρα, που συντονίζει το ΚΠΕ Μολάων, προγραμματίζουμε ένα μεγάλο σεμινάριο  με θέμα την τροφοδοσία των κάστρων.

Το κέντρο μας επιπλέον κάνει γνωστό ότι δέχεται από τώρα εκπαιδευτικές επισκέψεις από τα σχολεία του νομού, για τα περιβαλλοντικά του προγράμματα.

Επίσης η συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μολάων, αποτελεί και δικαίωση  της παιδαγωγικής του ομάδας, που τόσα χρόνια το υπηρετεί και προσπαθεί για την στήριξή  του και την αναβάθμισή του, παρόλο που ακόμη δεν έχει λυθεί το ζήτημα της μόνιμης στέγασής του.

Ενδιαφέροντα εκπαιδευτικά προγράμματα από το ΚΠΕ Μολάων_3

Τέλος το  Κ.Π.Ε. Μολάων,   είναι μια κατάκτηση για τον τόπο, αφού συμβάλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, με την επίσκεψη χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, από όλη την Ελλάδα, που παρακολουθούν τα προγράμματά μας και τα σεμινάριά μας, αλλά είναι εξίσου σημαντική και η εκπαιδευτική του προσφορά, σε όλο και περισσότερους συμπολίτες μας και η συμβολή του στην ευαισθητοποίηση σε θέματα ανάδειξης και προστασίας του ιστορικού, πολιτιστικού και φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας, που είναι πραγματικά μοναδικό.

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76