UA-49499200-1

Εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο Ασωπού

Εγκαινιάστηκε την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, από τον Δήμαρχο κ. Ηρακλή Τριχείλη, το ανακαινισμένο δημοτικό γήπεδο Ασωπού, στην Τοπική Κοινότητα Ασωπού του Δήμου Μονεμβασίας.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τους εφημέριους Ασωπού και Παπαδιανίκων π. Γεώργιο Κότσαλη και π. Νικόλαο Δελακοβία.

Με νέο συνθετικό χλοοτάπητα και άλλες μικρές αλλά λειτουργικές επεμβάσεις, το νέο γήπεδο έρχεται να καλύψει τις μεγάλες ανάγκες του τόπου για ασφαλή και αποδοτική άθληση.

Ένα πάγιο αίτημα του αθλητικού κόσμου γίνεται πραγματικότητα και ένα ακόμα οργανωμένο κέντρο άθλησης, έρχεται να προστεθεί στις αθλητικές εγκαταστάσεις που ο Δήμος Μονεμβασίας υλοποιεί σε κάθε Δημοτική Ενότητα. Με προϋπολογισμό έργων ανακαίνισης που αγγίζει τις 90.000 ευρώ, το νέο γήπεδο Ασωπού, καλεί όχι μόνο τα αθλητικά σωματεία της περιοχής αλλά και κάθε πολίτη του τόπου, να αφιερώσει χρόνο για σωματική και ψυχική άσκηση.

Ο π. Γεώργιος Κότσαλης, εφημέριος ενορίας Ασωπού, απευθυνόμενος στους παρευρισκομένους ανέφερε ότι παραδίδεται σήμερα στη κοινωνία το ανακαινισμένο γήπεδο Ασωπού, με την τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, το οποίο όπως επισήμανε «ήταν ένα αίτημα και μια ευχή που είχα κάνει στα πρώτα εγκαίνια του γηπέδου». Ευχήθηκε να είναι καλορίζικο και να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο προς όφελος της κοινωνίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το γήπεδο είναι ένα κόσμημα για τον Ασωπό αλλά και την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας τη δυνατότητα άθλησης στους νέους αλλά και σε μεγαλύτερους».

Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Λακωνίας κ. Ιωάννης Μπόκος, συνεγχάρη τη Δημοτική Αρχή και τον κ. Δήμαρχο, γιατί όπως ανέφερε «στις δύσκολες εποχές που διανύουμε υλοποιούνται έργα σημαντικά για τον αθλητισμό», ενώ παράλληλα ευχήθηκε καλούς αγώνες και να χρησιμοποιηθεί το γήπεδο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ανέφερε ένα σύντομο ιστορικό του έργου, παρουσιάζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσκολία υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού για την περιοχή έργου. Μετά την ολοκλήρωση του γηπέδου, η οποία όπως επισήμανε «ήταν πολύ δύσκολη και πέρασε από πολλά και ποικίλα στάδια», ετίθετο από τους εκπροσώπους του αθλητικού χώρου, η τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα ως μία από τις πρώτες προτεραιότητες.

Ο Δήμος Μονεμβασίας, βλέποντας την ανάγκη και την επιθυμία των παιδιών της ομάδας αποφάσισε όπως ανέφερε, να επενδύσει ένα μεγάλο ποσό πάρα τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, το οποίο μαζί τα συνοδά έργα έφτασε τις 90.000,00€, επισημαίνοντας: «Είναι ένα έργο που δικαιώνει αυτούς που το ξεκίνησαν, αλλά και αυτούς που το ζητούσαν. Η χαρά λοιπόν αυτών των ανθρώπων είναι για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση».

Ευχαρίστησε το τωρινό αλλά και τα προηγούμενα δημοτικά συμβούλια, για την σύμπνοια αλλά και την βοήθεια όλων των μελών στην υλοποίηση των έργων. Έκανε μια σύντομη αναφορά στα προσεχή έργα που θα υλοποιηθούν στο γήπεδο το φετινό αλλά και το επόμενο έτος και τα οποία έχουν να κάνουν τόσο με τον ηλεκτροφωτισμό του γηπέδου, χρησιμοποιώντας δύο πυλώνες του, όσο και με την τοποθέτηση κερκίδων.

«Έτσι θα έχουμε ένα πλήρες σχεδόν στάδιο, το οποίο αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και το οποίο ελπίζω να το χρησιμοποιείτε συχνά και πολύ» ανέφερε ο κ. Τριχείλης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Να ξέρετε ότι ο Δήμος Μονεμβασίας, στις προκλήσεις και στα δίκαια αιτήματα των πολιτών θα είναι παρόν και θα τα ικανοποιεί».

Ακολούθησε φιλικός αγώνας ανάμεσα στη Αθλητική Ένωση Δήμου Ασωπού με τον Αθλητικό Όμιλο Δαφνίου.

Τα εγκαίνια του ανακαινισμένου γηπέδου Ασωπού, τίμησαν με την παρουσία τους μεταξύ των άλλων, οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε. Ασωπού, Μολάων και Βοιών κ.κ.  Ιωάννης Σουρλάς, Κωνσταντίνος Μαυρομιχάλης και Ηλίας Καλογερίνης, ο  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σπύρος Αβδούλος, η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Παναγιώτα Αλειφέρη και οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ιωάννης Κολλιάκος και Γιώργος Βουνελάκης.

Επίσης παρέστησαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Θεοδούλη Σπυριδάκου, Ευστάθιος Βελιώτης και Παναγιώτης Κόκκορης, οι Πρόεδροι των Τ.Κ. Ασωπού, Παπαδιανίκων και Δαιμονιάς κ.κ. Μαριάννα Σταθάκη, Παντελής Αρρώνης και Λάμπρος Σαρμπάνης και πλήθος κόσμου.

ΦΩΤΟ: Γιώργος Μακρής, Αντώνης Αρρώνης

Check Also

Συνεχίζει τις δράσεις του για το καλοκαίρι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων

Μαρούλη Κατζιλιέρη Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βατίκων, συνεχίζει και φέτος το καλοκαίρι μέσα από μια σειρά …

G-EZ117CQG76