UA-49499200-1

Δύο βραβεία για το Δήμο Μονεμβασίας στο Verde-tec Forum

Σημαντικές διακρίσεις για το Δήμο Μονεμβασίας, αποτέλεσαν οι βραβεύσεις δύο έργων με πράσινο και τεχνολογικό αποτύπωμα.

ΟΙ διακρίσεις αφορούσαν τα Greek Green Awards 2019 που απονεμήθηκαν στο Δήμο Μονεμβασίας, στα πλαίσια του 3ου διεθνές “Verde-tec Forum” που έλαβε χώρα στο συνεδριακό κέντρο “MEC” της Παιανίας (15 – 17 Φεβρουαρίου 2019).

Επίκεντρο των εργασιών, η στρατηγική για την κυκλική οικονομία και η πρόκληση των Smart cities.

Παρούσα στις εργασίες, σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτές, αυτοδιοικητικοί, στελέχη Τεχνικών Επιμελητηρίων και του ΣΕΒ και φυσικά, πανεπιστημιακοί του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος.

Σε αυτό το απαιτητικό πάνελ ο Δήμος Μονεμβασίας πραγματοποίησε δύο παρουσιάσεις έργων.

Η πρώτη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, από τον Αντιδήμαρχο Κώστα Μαυρομιχάλη και αφορούσε την Επαναχρησιμοποίηση Επεξεργασμένων Λυμάτων ΕΕΛ Μολάων (Βιολογικού Καθαρισμού) με σκοπό την απεριόριστη άρδευση. Το έργο αφορά τον καθαρισμό των υδάτων από τα επεξεργασμένα αστικά λύματα, σε τέτοιο σημείο που θα καταστούν κατάλληλα για χρήση στην άρδευση καλλιεργειών, μειώνοντας έτσι τα φαινόμενα υπεράντλησης των υπόγειων υδάτων και προωθώντας με αυτόν τον τρόπο την αειφόρο χρήση του νερού.

Η παραπάνω δράση βραβεύτηκε ως 2019 GREEK GREEN AWARDS στην κατηγορία «Ύδατα – Ανακυκλωμένα Επαναχρησιμοποιημένα Ύδατα».

Η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019, από τον υπάλληλο του τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Πληροφορικής Λεωνίδα Ζερβάκο και αφορούσε τη Δικτύωση μεταξύ Δημαρχείου έδρας και καταστημάτων Δημοτικών Ενοτήτων μέσω ασύρματης ζεύξης. Το έργο που βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και ένα έτος, εκμεταλλεύεται τις εγκαταστάσεις της κορυφογραμμής «Κουλοχέρα» (υψόμετρο 1.000μ) και δικτύωνει με ασύρματη ζεύξη, τα Δημοτικά καταστήματα των Ενοτήτων, Ασωπού, Ζάρακα και Μονεμβασίας με τους servers του Δημαρχείου Μολάων σε ταχύτητα 300Mbps. Αποτέλεσμα η άμεση απόκριση των Δημοτικών εφαρμογών και η γρήγορη εξυπηρέτηση των Δημοτών στον τόπο κατοικίας τους. Εντός των ημερών ολοκληρώνεται και η ζεύξη μέσω ιδεατού δικτύου VPN και με το Δημοτικό κατάστημα Βοιών. Το δίκτυο χρησιμοποιούν για την λειτουργία τους το ΚΕΠ Μολάων, το γραφείο ΙΚΑ το γραφείο ΔΟΥ και η Μαθητική Εστία.

Η παραπάνω δράση βραβεύτηκε ως 2019 GREEK GREEN AWARDS στην κατηγορία «Διεργασία – Εξοικονόμηση Πόρων Υπηρεσιακής κινητικότητας Intranet».

Από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας παραβρέθηκαν ο Υπουργός  Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Σωκράτης Φάμελλος  και ο υφυπουργός Γιώργος Δημαράς, από το κοινοβούλιο οι βουλευτές, Κώστας Σκρέκας, Γιάννης Μανιάτης, Θανάσης Μπούρας, Γεώργιος Βλάχος, Γιάννης Σηφάκης και Γιάννης Τσιρώνης πρ. αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πανεπιστημιακοί όπως ο γνωστός Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Ευθύμης Λέκκας, ο Δρ. Αδαμάντιος Σκορδίλης του Πολυτεχνείου Βερολίνου, οι καθηγητές του Μετσόβιου Κωνσταντίνος Αραβώσης, Κωνσταντίνος Μουστάκας, Λουκάς Γεωργαλάς, Ανδρέας Καλλιώρας και Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο Βασίλειος Αγγελής από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και ο Πέδρο Ναδαΐς, καθηγητής Πανεπιστημίου Λισαβόνας.

Στελέχη Τεχνικών Επιμελητηρίων, στελέχη του ΣΕΒ αλλά και της Αυτοδιοίκησης όπως ο Πρόεδρος ΚΕΔΕ Γεώργιος Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Γιώργος Καραμέρος, Δήμαρχοι απ’ όλη την Ελλάδα και πλήθος επιστημόνων του χώρου των τεχνολογιών περιβάλλοντος.

Οι βραβεύσεις γεμίζουν ικανοποίηση τα στελέχη του Δήμου Μονεμβασίας, πιστοποιώντας την ποιότητα των έργων, την καινοτομία που τα χαρακτηρίζει και βέβαια την αναγνώριση που αυτά τυγχάνουν μέσω των βραβεύσεων σε Πανελλήνιο επίπεδο.

Check Also

Το «1ο Βατικιώτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» είναι γεγονός

Το «1ο Βατικιώτικο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών» είναι γεγονός και έρχεται το Σάββατο 20 Ιουλίου και …

G-EZ117CQG76