UA-49499200-1

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους Αγροτοκτηνοτρόφους Αρκαδίας

22.1.2016_Δυναμικές κινητοποιήσεις από τους Αγροτοκτηνοτρόφους Αρκαδίας

Σε μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων Αρκαδίας που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κερασίτσα, αποφασίστηκε ομόφωνα η συστράτευση με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη αγροτιά όλης της χώρας.

Μετά από διεξοδική συζήτηση κατέληξαν στο πλαίσιο διεκδικήσεων, όπως καθορίστηκε σε επανειλημμένες πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Καλούν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016, στις 11:00 το πρωί, στον ΟΓΑ στην Τρίπολη.

«Στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα. Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος

Επισημαίνει ότι με το νέο ασφαλιστικό πρόκειται να τριπλασιαστούν οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ. Επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά ότι τα οικονομικά μέτρα θα δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα στην άσκηση του επαγγέλματος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά μας οδηγούν με βεβαιότητα στην ανεργία και στα συσσίτια. Εκεί μας οδηγεί η νέα ΚΑΠ στο ξεκλήρισμα, στη μη παραγωγή».

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Σε μαζική σύσκεψη αγροτών και κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στην Κερασίτσα, αποφασίσαμε ομόφωνα να συστρατευτούμε με την υπόλοιπη αγωνιζόμενη αγροτιά όλης της χώρας, να βγούμε στα μπλόκα του αγώνα. Μετά από διεξοδική συζήτηση καταλήξαμε στο πλαίσιο διεκδικήσεων όπως καθορίστηκε σε επανειλημμένες πανελλαδικές συσκέψεις της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 11:00 το πρωί στον ΟΓΑ στην Τρίπολη.

Στόχος είναι να ενταθεί η αγωνιστική πίεση προς την κυβέρνηση, που προωθεί εξοντωτικά φορολογικά και άλλα μέτρα. Φορολογία που θα φτάσει το 26% και μαζί με την προκαταβολή το 52%. Έρχεται το νέο ασφαλιστικό, που σημαίνει τουλάχιστον τριπλασιασμό των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ, ενώ ήδη σήμερα το 38% των αγροτών και κτηνοτρόφων αδυνατούν να πληρώσουν τον ΟΓΑ. Μας καλούν να πληρώνουμε 20% του εισοδήματος για σύνταξη και επιπλέον 7,5% για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με απλά λόγια θέλουν να πληρώνουμε 80% του εισοδήματος μας προ φόρων μόνο για εφορία, υγεία και σύνταξη. Αφήνοντας μας 20% για να πληρώνουμε ΕΛΓΑ, ΕΝΦΙΑ, να βγάλουμε πέρα την παραγωγή μας, να καλλιεργήσουμε την επόμενη χρονιά και να περάσει  και το σπίτι μας. Όλα αυτά μας οδηγούν με βεβαιότητα στην ανεργία και στα συσσίτια. Εκεί μας οδηγεί η νέα ΚΑΠ στο ξεκλήρισμα, στη μη παραγωγή.

Συμμετέχουμε σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση που οργανώνεται ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Συμπορευόμαστε με όλα τα άλλα λαϊκά στρώματα (εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, εμποροβιοτέχνες, επιστήμονες, νεολαία) που αντιμετωπίζουν ίδιας κλίμακας επίθεση.

Συμμετέχουμε αύριο Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016 στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην πλατεία Πετρινού στις 6:30 το απόγευμα και Νεκρώνει όλη η Ελλάδα, την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016, στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία».

 

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76