UA-49499200-1

Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

21.9.2015_Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής

Παράθυρο στην ποίηση ανοίγει για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Αθηνών (Athens World Poetry Festival), που πραγματοποιείται από τις 21 έως τις 26 Σεπτεμβρίου, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, σε συνεργασία με τον Κύκλο Ποιητών – την πρώτη λέσχη ποιητών στη χώρα -, τον δήμο Αθηναίων και το Μουσείο Μπενάκη.

Συμμετέχουν 50 ποιητές από 21 χώρες, και ανάμεσά τους θα είναι οι Ευγένιος Αρανίτσης, Νάνος Βαλαωρίτης, Κική Δημουλά, Γιάννης Δάλλας, Τίτος Πατρίκιος, Κώστας Στεργιόπουλος, Δήμητρα Χριστοδούλου, Άδωνις, Ρικάρντο Αρέγκι, Φερνάντο Ρεντόν, Γκέρχαρντ Φάλκνερ, Κάρολυν Φορσέ κ.ά.

Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει στον Κήπο, σήμερα, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα, και η λήξη στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου, επίσης στις 7.30 το απόγευμα. Η είσοδος και στις δύο εκδηλώσεις είναι ελεύθερη με δελτία προτεραιότητας, η διανομή των οποίων θα αρχίσει στις 6 μ.μ..

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης για τη λήξη του Φεστιβάλ (Σάββατο 26/9) λαμβάνουν μέρος η Ναταλία Γεράκη (φλάουτο) και ο Κωστής Κριτσωτάκης (πιάνο και σύνθεση). Θα ακουστούν οι Ιωνικοί χοροί για φλάουτο, πιάνο και απαγγελία του Κ. Κριτσιωτάκη, μια μικρογραφία μπαλέτου βασισμένη στο ποίημα «Ιωνικόν» του Κωνσταντίνου Καβάφη, καθώς και η τριμερής Σονάτα για φλάουτο και πιάνο του Φρανσίς Πουλένκ.

Στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας, μέσα από δεκαπέντε δημόσιες εκδηλώσεις (αναγνώσεις, ημερίδες, μουσική, εικαστικά κ.ά.), η ποίηση θα πάει παντού: σε πολιτιστικά κέντρα δήμων του λεκανοπεδίου, σε βιβλιοπωλεία, σε καφέ και μπαρ, σε γκαλερί, σε πλατείες και σε σωφρονιστικά ιδρύματα. Η ποίηση θα συναντήσει τον απλό άνθρωπο στην καθημερινότητά του για να του πει ότι είναι εκεί, σε δύσκολους καιρούς σαν τους σημερινούς, ότι υπάρχει «για να μας θυμίζει ότι είμαστε άνθρωποι» και ότι οι ποιητές γράφουν για να κατανοούν τη ζωή και τον πλησίον τους. Η ποίηση γίνεται η λύτρωση του απλού ανθρώπου, ανοίγοντας ένα παράθυρο που μας γοητεύει, ένα παράθυρο μέσα από το οποίο βλέπουμε τον κόσμο σαν να ήταν η πρώτη φορά.

Οι εκδηλώσεις θα μεταδοθούν απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτές σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών: 210 72.82.333, www.megaron.gr

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76