UA-49499200-1

«Διαδρομές» 41 ανθρώπων που νίκησαν τον καρκίνο

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζονται μέσα από ένα φωτογραφικό λέυκωμα 41 άτομα που έχουν νοσήσει από διάφορες μορφές καρκίνου (από καρκίνο μαστού μέχρι καρκίνο παγκρέατος) και έχουν βγει νικητές.

Την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί στην Image Gallery το βιβλίο της φωτογράφου Μαρίας Γιαννά με τίτλο «Διαδρομές».

Την ίδια μέρα και στον ίδιο χώρο θα εκτεθούν οι φωτογραφίες-

πορτρέτα του συγκεκριμένου βιβλίου, το οποίο και αποτελεί ουσιαστικά μια πρώτη θετική προσέγγιση της νόσου, έναν αντίλογο σε όσους την αποκαλούν «επάρατη».

Οι φωτογραφιζόμενοι πόζαραν στον φακό μπροστά από ένα μαύρο φόντο, με σκοπό να αποτυπωθεί η προσωπικότητά τους. Αν κάποιος δεν γνώριζε το θέμα της φωτογράφησης, με μια πρώτη ματιά δεν θα καταλάβαινε ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν περάσει μια σοβαρή περιπέτεια υγείας. Παρατηρώντας όμως τα πορτρέτα και διαβάζοντας τα όσα έχει περιγράψει ο καθένας για την προσωπική του «διαδρομή» προς την ίαση, κατανοούμε την ψυχοσύνθεσή τους και διαπιστώνουμε ότι έχουν αλλάξει μετά από την νόσο προς το καλύτερο: Είναι πιο συνειδητοποιημένοι, ευγνώμονες για τη ζωή και σίγουρα πιο δυνατοί!

Έχουν ιδαίτερη σημασία οι προσωπικές εξομολογήσεις, καθώς απαντούν σε ερωτήσεις όπως: «Aποκομίσατε κάτι θετικό από αυτή την εμπειρία;», «Τί σας έδωσε δύναμη κατά τη διάρκεια της θεραπείας;», «Έχει αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τη ζωή;» Έτσι, οι μαρτυρίες αυτές δίνουν ελπίδα και κουράγιοσε νέους πάσχοντες, αλλά και στους κοντινούς τους ανθρώπους που αγωνιούν για την πορεία των αγαπημένων τους. Οι αναγνώστες μπορούν να φαντάζονται τη συνέχεια της δικής τους ζωής μέσα από τους φωτογραφιζόμενους που απεικονίζονται υγιείς και αισιόδοξοι για το μέλλον.

Επιπλέον, σημαντική είναι και η συμβολή διακεκριμένων επιστημόνων που ασχολούνται με τον καρκίνο, οι οποίοι έγραψαν από ένα κείμενο για την συγκεκριμένη έκδοση:

Ηλίας Αθανασιάδης, Ογκολόγος-Παθολόγος, Διευθυντής Β’ Ογκολογικής Κλινικής, νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, Ελένη Γαλάνη, Αν. Διευθυντής, Β’ Oγκολογική κλινική, νοσοκομείο Metropolitan, Τζίνα Θανοπούλου, Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, Δέσποινα Κατσώχη, Ακτινοθεραπευτής Ογκολόγος Κέντρο Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, νοσοκομείο Υγεία, Κωνσταντίνος Μαυραντώνης, Χειρουργός Παχέους Εντέρου, Διευθυντής 6ης Χειρουργικής Κλινικής, νοσοκομείο Υγεία, Δημήτρης Μωραΐτης, Χειρουργός Κεφαλής -Τραχήλου, Γιώργος Τζίμας, Διευθυντής Τομέα Χειρουργικής Ηπάτος Χοληφόρων, νοσοκομείο Υγεία

Ομιλητές στην παρουσίαση του βιβλίου θα είναι οι: Ηλίας Αθανασιάδης, Μαρία Γιαννά, Τζίνα Θανοπούλου, Δέσποινα Κατσώχη, Κωνσταντίνος Μαυραντώνης, Γιώργος Τζίμας. Επίσης, δύο πρώην ασθενείς που συμπεριλαμβάνονται στο βιβλίο θα μοιραστούν με το κοινό τη δική τους “διαδρομή” από την αρρώστια στην ίαση. Πρόκειται για δύο νέους ανθρώπους, οι οποίοι αντιμετώπισαν με εξαιρετικό θάρρος την ασθένειά τους και βγήκαν από την εμπειρία αυτή πολύ δυνατοί και συνειδητοποιημένοι, ζωντανά παραδείγματα προς όλους εμάς.

Ο συντονισμός της παρουσίασης θα γίνει από τον κ. Γιώργο Σταμάτη, σύμβουλο επιχειρήσεων/συγγραφέα και καθηγητή Οικονομικής Θεωρίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Ο κ. Σταμάτης έχει επίσης φωτογραφηθεί για το βιβλίο και έχει μοιραστεί τις σκέψεις του για την περιπέτεια υγείας που άφησε πίσω του.

Η έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά την ημέρα της παρουσίασης του βιβλίου, στον ίδιο χώρο.

Info
15 Δεκεμβρίου 2016, στις 19:30

The Image Gallery
Λεωφόρος 36, Αθήνα
Τηλ. 210323053

 

Πηγή: clickatlife.gr

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76