UA-49499200-1

Δαβάκης: Σωστή ομαδική προσπάθεια για το Παλαιό Πρωτοδικείο της Σπάρτης

Στη συνεδρίαση της νεοσυσταθείσας επιτροπής του Δήμου Σπάρτης, μέσω της οποίας θα γίνει η τελική προσπάθεια για την αποκατάσταση του Παλαιού Πρωτοδικείου, συμμετείχε ο Βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης, σήμερα Τρίτη 13 Ιουλίου 2021.

«Αν η αποπεράτωση του Γεφυριού της Άρτας, σύμφωνα με τον θρύλο, απαιτούσε να θυσιαστεί η γυναίκα του πρωτομάστορα, στην περίπτωση του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, το οποίο θα στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ Παράρτημα Λακωνίας), απαιτείται, στη φάση που βρισκόμαστε, η γνωμοδότηση του Τεχνικού Συμβουλίου του Υπουργείου Παιδείας για να επικαιροποιηθεί ένα μέρος της υφιστάμενης Μελέτης», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Δαβάκης.

Επισημαίνει ότι στην τελευταία του συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως (26/5/2021), είχε ζητήσει μεταξύ άλλων και την επίσπευση της σύστασης αυτού του Συμβουλίου, κάτι για το οποίο η Υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι θα γίνει.

Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε η αποστολή εκ νέου σχετικού αιτήματος με το οποίο θα επισημαίνουν την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης της συγκεκριμένης, ζητώντας παράλληλα εκ νέου συνάντηση με την κ. Κεραμέως.

«Ευελπιστώ ότι ο νέος σκόπελος που έχει εμφανιστεί, θα παρακαμφθεί σύντομα για να φτάσουμε επιτέλους στον επιδιωκόμενο προορισμό: το εμβληματικό κτήριο του Παλαιού Πρωτοδικείου της Σπάρτης, ανακαινισμένο και σύγχρονο, να στεγάσει τα πολύτιμα Γενικά Αρχεία του Κράτους που αφορούν στη Λακωνία», τονίζει ο κ. Δαβάκης, επισημαίνοντας ότι παράλληλα ότι το νέο κτίριο μπορεί κάλλιστα να μετατραπεί σε χώρο έρευνας και μελέτης, ανοιχτό στην κοινωνία και στους ενδιαφερόμενους.

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76