UA-49499200-1

Δαβάκης και Κρητικός: Αποζημιώνονται οι παγόπληκτοι της Λακωνίας

Εντός των επόμενων ημερών πιστώνονται οι προκαταβολές των παγόπληκτων εσπεριδοπαραγωγών της Λακωνίας, σύμφωνα με ανακοίνωση των βουλευτών Λακωνίας κ.κ. Αθανασίου Δαβάκη και Νεοκλή Κρητικού.

Για το θέμα αυτό οι ανωτέρω βουλευτές επισκέφθηκαν από κοινού σήμερα το μεσημέρι τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο. Θέμα της συνάντησης υπήρξε το χρονοδιάγραμμα της καταβολής των αποζημιώσεων στους Λάκωνες παραγωγούς εσπεριδοειδών που επλήγησαν από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι η αποζημίωση θα ανέλθει στα 150 ευρώ ανά στρέμμα, όπως είχε ανακοινωθεί, ενισχυμένη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Δαβάκης δήλωσε:

Συναντηθήκαμε πριν λίγο με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, ο συνάδελφος Νεοκλής Κρητικός και εγώ, με βασικό αντικείμενο τον χρόνο της πληρωμής της προκαταβολής της ζημίας από τον παγετό του περασμένου Ιανουαρίου, για τους Λάκωνες παραγωγούς εσπεριδοειδών.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι εντός των αμέσως επομένων ημερών θα καταβληθεί η προκαταβολή των 150 ευρώ ανά στρέμμα για τους πληγέντες παραγωγούς.

Ευχαριστώ τον Ανδρέα Λυκουρέντζο για τη συνεργασία που είχαμε..!

Από την πλευρά του, ο κ. Κρητικός δήλωσε:

Μαζί με τον συνάδελφο βουλευτή Θανάση Δαβάκη επισκεφθήκαμε σήμερα τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο για την αποζημίωση των παγόπληκτων του Ιανουαρίου 2022.

Η αποζημίωση θα ανέλθει στα 150 ευρώ ανά στρέμμα, όπως είχαμε ανακοινώσει, ενισχυμένη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των ειδικών, και θα γίνει τις προσεχείς ημέρες.

Απαντάμε, λοιπόν, σε όλους όσους διαχειρίστηκαν τα αγροτικά ζητήματα τα προηγούμενα χρόνια, με την παρούσα απόφαση του Προέδρου του ΕΛΓΑ και των υπηρεσιών του Οργανισμού, η οποία είναι δίκαιη και σύμφωνα με τις δυνατότητες του Οργανισμού και ζητάμε να μας δείξουν τα δικά τους έργα αποζημιώσεων, επί των δικών τους ημερών.

Η σημερινή διοίκηση του ΕΛΓΑ έχει διαχειριστεί πολλές κρίσεις με επιτυχία. Τυχόν λάθη αναγνωρίζονται και διορθώνονται υπηρεσιακά και άμεσα.

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76