UA-49499200-1

Δήμος Μονεμβασίας: Υπαρκτός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς

Με ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Δήμαρχος Ηρακλής Τριχείλης, ο Δήμος Μονεμβασίας εφιστά την προσοχή των πολιτών σχετικά με το κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Με νωπές ακόμα τις μνήμες από τις πυρκαγιές σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, ο Δήμος τονίζει την ανάγκη επαγρύπνησης και ιδιαίτερης προσοχής όσον αφορά εργασίες υπαίθρου.

Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση:

Συνεχίζουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση. Ενεργούμε ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Ο Δήμος  έχει σε ετοιμότητα όλα τα μέσα πυρόσβεσης που διαθέτει. Σε συνεργασία με τους Προέδρους πραγματοποιούνται περιπολίες και θα υπάρχουν παρατηρητές στα υψηλότερα σημεία και ολόκληρη τη νύχτα για άμεση ειδοποίηση σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Οι Πρόεδροι επανελέγχουν την καλή λειτουργία  των μέσων πυρόσβεσης στην Κοινότητά τους και θα επικαιροποιήσουν τις ομάδες πυρασφάλειες.

Οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων κ.α. Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Υπενθυμίζουμε ότι το τηλέφωνο ειδοποίησης σε περίπτωση πυρκαγιάς, είναι το 199.

 

Check Also

Έκθεση φωτογραφίας για τον Καβομαλιά στην πινακοθήκη Αχιλλέα Βαρβαρέσου

Μια μοναδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καβομαλιάς: από φως και πέτρα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί στην …

G-EZ117CQG76