UA-49499200-1

Δήμος Μονεμβασίας: Δωρεάν rapid test στις αφίξεις πολιτών λόγω Πάσχα

Δωρεάν rapid test διαθέτει ο Δήμος Μονεμβασίας, σε όσους αφιχθούν λόγω  Πάσχα στους οικισμούς της επικράτειάς του, παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν βέβαια στις μετακινήσεις την περίοδο αυτή.

Τα tests θα γίνονται από τη Μεγάλη Δευτέρα (26/4/2021) έως και  τη Μεγάλη Πέμπτη (29/4/2021) και από ώρες 10:00 πμ-13:00 μμ, σε Μολάους και Νεάπολη, στους παρακάτω χώρους:

  1. Στους Μολάους στη Μαθητική Εστία από κλιμάκιο του Δήμου.
  2. Στη Νεάπολη στο Κέντρο Υγείας.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, επισημαίνει ότι ο Δήμος Μονεμβασίας με τις προσπάθειες ΟΛΩΝ, έχει καταφέρει να βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο όσον αφορά την διασπορά της νόσου covid-19, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Εφιστώ την προσοχή όλων, στο να γιορτάσουμε  σε στενό οικογενειακό κύκλο, να φοράμε τις μάσκες μας, να αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες συναντήσεις  με ανθρώπους που δεν μένουμε στην ίδια στέγη, να προστατέψουμε τους ηλικιωμένους, τις οικογένειες και τους γνωστούς μας».

Τέλος στην ίδια ανακοίνωση και προκειμένου, όπως αναφέρεται «να διασφαλιστεί το καλό επίπεδο υγείας στον Δήμο μας», γίνεται έκκληση προς αυτούς που πρόκειται να μετακινηθούν στον τόπο καταγωγής τους, αλλά και γενικότερα στους κατοίκους του Δήμου:

  • Να προσπαθούν να κρατήσουν, για μερικές ημέρες τουλάχιστον πριν από το προγραμματισμένο ταξίδι σας, τα μέτρα προστασίας, αποφεύγοντας άσκοπες μετακινήσεις-συγκεντρώσεις-παρέες.
  • Να αναβάλλουν το ταξίδι τους αν παρουσιάσουν συμπτώματα όπως πυρετό, βήχα, δυσκολία στην αναπνοή, κοιλιακά άλγη, εμετούς και διάρροιες.
  • Να φορούν τη μάσκα προστασίας καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού και στους χώρους προσέλευσης και αναμονής ταξιδιωτών, αποφεύγοντας τον συνωστισμό.
  • Να χρησιμοποιούν αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα ή μαντιλάκια σε όλες τις δραστηριότητες τους στη διάρκεια του ταξιδιού
  • Να παρακολουθούν προσεκτικά την υγείας τους, παραμένοντας σε διακριτική απομόνωση από τους δικούς τους για 4 ημέρες από την επιστροφή τους και παράλληλα να επικοινωνήσουν με τα άτομα που είχαν επαφές πριν την αναχώρηση τους, προκειμένου ενημερωθούν για την εμφάνιση οποιουδήποτε συμπτώματος σε αυτούς.

Check Also

Απαγόρευση καύσης από σήμερα 15/4 σε όλη την Πελοπόννησο

Απαγορεύεται η χρήση πυρός από σήμερα 15 Απριλίου 2024 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, εξαιτίας των καιρικών …

G-EZ117CQG76