UA-49499200-1

Δήμος Κυθήρων: Υποβολή προτάσεων για έργα ύδρευσης προϋπολογισμού 3,34 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε από το Δήμο Κυθήρων η υποβολή πρότασης χρηματοδότησης έργων ύδρευσης στην πρόσκληση ΑΤ01 του προγράμματος «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ». Υποβλήθηκαν έργα ύδρευσης συνολικού προϋπολογισμού 3.340.000,00 ευρώ, άκρως σημαντικά και αναπτυξιακά για το νησί και συγκεκριμένα:

  1. «Αντικατάσταση και παραλλαγή δικτύων ύδρευσης – διασύνδεση δεξαμενών», προϋπολογισμός 1.480.000,00€. Προβλέπεται η αντικατάσταση παλαιών αγωγών ύδρευσης και η κατασκευή νέων σε συνολικό μήκος 23,3 χιλιομέτρων, στις περιοχές Πετρούνι, Ποταμός, Πλακουτά, Κουμέλια, Σκληρή, Γεωργά, Φριλιγκιάνικα, Καστρισιάνικα, Αρωνιάδικα, Κοντολιάνικα, Αγία Κυριακή, Γουδιάνικα, Άγιος Ηλίας, Καφήνα. Η επιλογή των σημείων έγινε με βάση την παλαιότητα των δικτύων και τις συνεχείς βλάβες που παρουσιάζονται στις περιοχές αυτές.
  2. «Προμήθεια, τοποθέτηση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης», προϋπολογισμού 1.860.000,00€. Προβλέπεται η κατασκευή μονάδων αφαλάτωσης στο Καψάλι, την Παλαιόπολη/Αβλέμωνα και τα Αντικύθηρα μαζί με όλα τα συνοδευτικά έργα που απαιτούνται (δίκτυα, συνδέσεις κ.λπ.). Επίσης προβλέπεται η τοποθέτηση 5 σημείων δωρεάν παροχής πόσιμου νερού (Water Dispensers) σε τουριστικούς οικισμούς του νησιού.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Κυθήρων επισημαίνει ότι τα ανωτέρω έργα εντάσσονται στη συνολική υδρευτική πολιτική του Δήμου, ενώ αποτελούν μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου (Master Plan) Διαχείρισης Υδατικών Πόρων, που έχει ολοκληρώσει και διαθέτει ο Δήμος Κυθήρων από το 2020.

Check Also

Διακρίσεις για τους ελαιώνες Σακελλαρόπουλου στον 9ο διεθνή διαγωνισμό γαστρονομίας

Μια εξαιρετικά τιμητική διάκριση από επαγγελματίες της γεύσης για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, στον 9ο …

G-EZ117CQG76