UA-49499200-1

Βάζα γεμάτα λουλούδια

17.8.2015_Βάζα γεμάτα λουλούδια

Ένα όμορφο βάζο με λουλούδια φτιάχνει πάντα τη διάθεσή μας και δίνει λίγο χρώμα στη ζωή μας. Ας δούμε, λοιπόν, τώρα το καλοκαίρι πως μπορούμε να τα διατηρήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε στο βάζο.

Και μπορεί τώρα το καλοκαίρι να αξιοποιούμε την βεράντα μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου, όμως πάντα μας αρέσει να βάζουμε περισσότερο χρώμα στην καθημερινότητα μας. Ένα βάζο με πολύχρωμα λουλούδια μας φτιάχνει πάντα τη διάθεση! Μπορεί να είναι ένα χαμηλό κασπώ στη μέση του τραπεζιού στη βεράντα, ή στο σαλόνι, επάνω στην τραπεζαρία, ή ακόμα στην κουζίνα μας ή ένα μικρό βαζάκι στον καθρέφτη στο μπάνιο! Tι πιο όμορφο από το να ξυπνάς και να βλέπεις λουλούδια!

Δυστυχώς, όμως, τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες τα λουλούδια δεν κρατάνε πολύ… Θα σας δώσω μερικές συμβουλές, λοιπόν, ώστε να μπορέσετε να διατηρήσετε τα λουλούδια στα βάζα σας για όσο το δυνατόν περισσότερο! Γενικά τα λουλούδια εάν είναι φρέσκα κρατάνε μέχρι και 2 εβδομάδες. Μάλιστα υπάρχουν λουλούδια (όπως οι ορχιδέες) που μπορούν να κρατήσουν στο βάζο με νερό σχεδόν για έναν ολόκληρο μήνα! Σίγουρα η ζέστη μειώνει κατά πολύ τη διάρκεια της ζωής τους, όμως με την κατάλληλη φροντίδα, μπορούμε να διατηρήσουμε ένα όμορφο βάζο με λουλούδια για αρκετές ημέρες! Ας δούμε τι μπορείτε να κάνετε:

1. Κόβετε πάντα τα λουλούδια 2-3 εκ. από κάτω πριν τα βάλετε στο νερό. Μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να ρουφήξουν νερό. Σε διαφορετική περίπτωση μπορεί εσείς να τα έχετε στο νερό, στην πραγματικότητα όμως αυτά δεν είναι σε θέση να πιουν νερό από το βάζο, διότι έχουν φράξει οι πόροι από τον αέρα!

2. Πλένετε τα βάζα σας με χλωρίνη, που σκοτώνει τους μύκητες και τα μικρόβια. Μέσα στο νερό δημιουργούνται διάφοροι μικροοργανισμοί, οι οποίοι μειώνουν την διάρκεια ζωής των λουλουδιών μας. Για τον ίδιο λόγο μπορείτε να ρίχνετε και μερικές σταγόνες χλωρίνης μέσα στο βάζο σας, μαζί με τα λουλούδια!

3. Αλλάζετε το νερό κάθε μέρα ή κάθε δύο μέρες, και κόβετε τα λουλούδια όπως στην αρχή. Με αυτόν τον τρόπο ανανεώνονται οι ιστοί και τα λουλούδια ρουφάνε καλύτερα νερό (καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα κοφτερό μαχαίρι ή ένα καλό κλαδευτήρι, και να τα κόβετε λοξά στις 45 μοίρες).

4. Ζητήστε από τον ανθοπώλη να σας βάλει σύρμα στις ζέρμπερες. Και αυτό γιατί οι ζέρμπερες μεγαλώνουν μέσα στο βάζο, παρόλο που είναι κομμένες, και επειδή το κεφάλι τους είναι πολύ βαρύ γέρνουν και φαίνονται άσχημες.

5. Αν σας αρέσουν οι τουλίπες, που ανοίγουν πολύ εύκολα (φαινόμενο που οφείλεται στη ζέστη), ρίξτε μέσα στο βάζο μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη.

6. Για περισσότερα αποτελέσματα όταν κόβετε τα λουλούδια, μπορείτε να τα κόβετε μέσα σε μία λεκάνη με νερό ή στο νεροχύτη (αφού τον γεμίσετε), ώστε τα λουλούδια σας να έρθουν σε επαφή με τον αέρα όσο το
δυνατόν λιγότερο.

7. Τα λουλούδια όπως οι ήλιοι και οι ζέρμπερες που έχουν μικρά τριχίδια επάνω στο βλαστό τους δεν θέλουν πολύ νερό στο βάζο, γιατί σαπίζουν εύκολα. Καλύτερα να γεμίζετε πάντα τα βάζα σας στο 1/3 με νερό και να
προσθέτετε νερό αν χρειαστεί.

Με τους παραπάνω τρόπους θα μπορέσετε να διατηρήσετε τα βάζα σας όμορφα, απλά να έχετε πάντοτε στο μυαλό σας, ότι τα κομμένα λουλούδια έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής!

 

Πηγή: vita.gr

Check Also

Προκηρύσσονται 704 θέσεις ιατρών στο ΕΣΥ – 3 στη Ν.Μ. Μολάων

Στην προκήρυξη 704 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδου Ε.Σ.Υ, προχωρά το υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν …

G-EZ117CQG76