UA-49499200-1

Έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών στη Μύκονο

29..8.2015_Έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών στη Μύκονο
Έργο της Χριστίνας Νάκου.

Οι εικαστικοί Γιάννης Μιχαηλίδης και Χριστίνα Νάκου παρουσιάζουν στην γκαλερί Σκουφά της Μυκόνου έκθεση ζωγραφικής και μωσαϊκών, η οποία εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο 29 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, και θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου.

Ένας ατέρμονος κόσμος νερού
«Γράφω με το νερό και το νερό με γράφει» αναφέρει ο Γιάννης Μιχαηλίδης, ο οποίος παρουσιάζει δέκα υδάτινα έργα, που τα ονομάζει ύδατο – γραφίες. Με τη σειρά της, η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα σημειώνει για τον καλλιτέχνη: «Νερό, γη, ανθρώπινα δημιουργήματα προορισμένα να ζήσουν στο κύμα και να πεθάνουν κάποτε στο χώμα, η μαγική φθορά του χρόνου, αποτελούν τις πηγές της προσωπικής εικονογραφίας του. Ένας κόσμος νερού διατρέχει τη ζωγραφική του Μιχαηλίδη, ίσως πιο γνωστή για τις εμμονές του με τη φύση των υλικών, την αγάπη του για το χαρτί και τις ατέρμονες επεμβάσεις του σε μια ζωγραφική επιφάνεια, η οποία ξεκίνησε παραστατικά, γεωμετρικά σχεδόν, για να βρει την ταυτότητά της σε μια εξπρεσιονιστική γραφή αρχέγονων παραστάσεων, που προέρχονται από την ίδια τη συμπεριφορά των υλικών».

Αυτόνομες «Εφαρμογές μωσαϊκών»

Τα έργα που παρουσιάζει η Χριστίνα Νάκου είναι σχέδια μωσαϊκών, εφαρμοσμένα σε χρηστικά αντικείμενα. Πιο συγκεκριμένα, η τέχνη σχεδίασης και δημιουργίας μωσαϊκών εφαρμόζεται σε τραπέζια μέσης. Εμπνευσμένη από το υποθαλάσσιο περιβάλλον, η καλλιτέχνις δημιουργεί έργα, τα οποία αναπαριστούν γνώριμα καβούρια, ψάρια και αστακούς, γνώριμες εικόνες του φημισμένου ελληνικού καλοκαιριού. Τα μωσαϊκά είναι αυτόνομα έργα τέχνης, δημιουργημένα σε ελαφριές επιφάνειες αλουμινίου, που, με τη σειρά τους, εφαρμόζονται στη βάση των τραπεζιών. Με αυτόν τον τρόπο, τα μωσαϊκά μπορούν να κρεμαστούν αυτόνομα και σε κάποιο τοίχο.

Πληροφορίες
Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου: Δήλου 12 – Χώρα Μυκόνου, τηλ.: 22890 28560 και 6944 687296.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76