UA-49499200-1

Thrashion: Κοσμήματα από σπασμένες και παλιές σανίδες skateboard

30.1.2015_Thrashion κοσμήματα από σπασμένες και παλιές σανίδες

Η εταιρεία Thrashion με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανακυκλώνει παλιά και σπασμένα σκέιτμπορντγια να κατασκευάσει κοσμήματα, αξεσουάρ και οικιακά είδη. Η παθιασμένη σκέιτερ Nat Rigbyξεκίνησε την εταιρεία το 2007 παρακινούμενη από την επιθυμία να μεταμορφώσει τα δικά της σκέιτμπορτ σε πολύτιμα ενθύμια.

Σήμερα, η συλλογή περιλαμβάνει μανικετόκουμπα, δαχτυλίδια, βραχιόλια, ταυτότητες σκύλων, κρεμαστάρια για παλτό, πόμολα και στικ USB; το κάθε κομμάτι μοναδικό που διατηρεί και την ιδιότητα του μεταχειρισμένου.

«Δουλεύουμε με τα γδαρσίματα και τα βαθουλώματα για να δημιουργήσουμε αντικείμενα που αρμόζουν στη ζωή της σπασμένης σανίδας και χρησιμοποιούμε τα γραφικά και τα χρώματα του σκειτμπορντ για να τονίσουμε τα σχέδιά μας», λέει η Rigby, η οποία έκανε σπουδές καλών τεχνών και μουσείων πριν να διδάξει τον εαυτό της ξυλουργική για να τεχνουργήσει τα δικά της σχέδια κοσμημάτων.

Στην καρδιά της Thrashion βρίσκεται η επιθυμία της Rigby να έχει μια βιώσιμη δεοντολογική επιχείρηση, και η δική της συνταγή όπου η ανακυκλωμένη τέχνη συναντάει το πάνκ σικ αποδεικνύεται νικήτρια: χονδρέμποροι από το ΗΒ έως τη Νέα Ζηλανδία εμπορεύονται τα προϊόντα της και το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας κάνει πωλήσεις σε όλο τον κόσμο.

Για να έχει συνεχόμενη ροή πρώτων υλών, η Thrashion συλλέγει χρησιμοποιημένα σκέιτμπορντ από εταιρείες σκέιτ, διανομείς, επαγγελματίες σκέιτερ, τοπικά μαγαζιά σκέιτ, πάρκα σκέιτ και φίλους. Στο ΗΒ οι σκέιτερ μπορούν επίσης να δωρίσουν τα παλιά τους σκέιτ μέσω μιας διεύθυνσης Freepost.

Αυτό το άριστο παράδειγμα της Thrashion, μιας μικρής επιχείρησης που προσθέτει αξία σε μεταχειρισμένα αντικείμενα τα οποία διαφορετικά ίσως να κατέληγαν σε χωματερή, δραστηριοποιείται σε ένα στούντιο στον πίσω κήπο ενός κτιρίου, πέντε λεπτά από την παραλία, στην Κορνουάλη.

«Η Κορνουάλη ασκεί τεράστια επιρροή στη δουλειά μου καθώς είναι μια τόσο δραστήρια επαρχία, είμαστε περικυκλωμένοι από πανέμορφη φύση και παραλίες και έχει ένα τέτοιο τρόπο και επίπεδο ζωής που εμπνέει τα προϊόντα και τη φίρμα μου,» λέει η Rigby.

Η Thrashion είναι μια από τις πολλές σχεδιαστικές εταιρείες σε όλη την Ευρώπη που ήταν πρόθυμες να δείξουν την υποστήριξή τους στην εκστρατεία του Generation Awake.

Κάθε μια από αυτές είναι «Awakener»: μέσα από τη δουλειά τους και τα υλικά που χρησιμοποιούν, διαδίδουν κάθε μέρα το μήνυμα ότι χρειάζεται να χρησιμοποιούμε τους πόρους με πιο βιώσιμο τρόπο. 

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.thrashion.com/

 

Πηγή: econews.gr

 

Check Also

Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων: Εξόρμηση στη χερσόνησο του Μαλέα

O Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Mολάων και Νοτιοανατολικής Λακωνίας (ΕΟΣ ΜΝΑ.Λ), πραγματοποιεί την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024, πεζοπορική …

G-EZ117CQG76