UA-49499200-1

Surface Studio: All in one υπολογιστής, νέο Surface Book και νέο update στα Windows 10 από τη Microsoft

6-11-2016_microsoft-surface-studio

Σειρά νέων προϊόντων, αλλά και ένα νέο update για τα Windows 10 παρουσίασε η Microsoft, με έμφαση, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, στους δημιουργούς υλικού.

Πρώτο στη σειρά είναι το Surface Studio, ένα «all in one» desktop σύστημα, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, «αποτελεί μια νέα κλάση συσκευής, που μετατρέπεται από ένα desktop PC σε έναν ισχυρό ψηφιακό καμβά, ξεκλειδώνοντας έναν πιο φυσικό τρόπο δημιουργίας στην πιο λεπτή οθόνη που φτιάχτηκε ποτέ». Διαθέτει οθόνη 4,5Κ ultra HD, και παρέχει 63% περισσότερα pixel από μια κορυφαία 4Κ TV. Συνεργάζεται επίσης αρμονικά με στυλό, αφή, και το νέο Surface Dial.

Το Surface Dial είναι μια νέα συσκευή input, ειδικά σχεδιασμένη για τη δημιουργία υλικού, που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται και με τα δύο χέρια τους. Υπάρχει ενσωμάτωση στα Windows 10 για να μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε Surface συσκευή, για γρηγορότερο και πιο «ενστικτώδη» τρόπο για scroll, zoom και πλοήγηση. Επίσης, παρέχει μια σειρά από νέες λειτουργίες αποκλειστικά για το Surface Studio, όπως app-specific ψηφιακά εργαλεία, που επιτρέπουν την ταχεία πρόσβαση σε shortcuts κ.α.

Το νέο laptop, Surface Book i7 είναι το πιο ισχυρό Surface Book που έχει βγει μέχρι τώρα, με 16 ώρες διάρκεια μπαταρίας και διπλάσια ισχύ GPU (επεξεργασίας γραφικών) σε σχέση με το αρχικό Surface Book.

Όσον αφορά στο Creators Update για τα Windows 10, το οποίο θα διατεθεί δωρεάν στις αρχές του επόμενου έτους στις 400 εκατ. συσκευές με Windows 10 και στους Windows Insiders αυτή την εβδομάδα, δίνεται έμφαση σε εργαλεία για δημιουργία 3D και «mixed reality», όπως λέει η εταιρεία, υλικού. Με το συγκεκριμένο update, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να «ανοίξουν τον υπολογιστή τους και να αρχίσουν capturing σε 3D, εκτύπωση σε 3D, διαμοιρασμό σε 3D και να βιώνουν τη mixed reality». Επίσης, περιλαμβάνεται ανανεωμένη έκδοση του Paint, το Paint 3D, για δημιουργία 3D αντικειμένων. Επίσης, η εταιρεία αποκάλυψε το Remix 3D, μια online κοινότητα για τη διασύνδεση δημιουργών ανά τον κόσμο.

Το Creators Update έχει δυνατές «βλέψεις» στον χώρο της εικονικής πραγματικότητας: Όπως αναφέρει η εταιρεία, «η HP, η Dell, η Lenovo, η Asus και η Acer θα διαθέσουν τα πρώτα VR headsets ικανά για mixed reality με το Creators Update των Windows 10…εν αντιθέσει με κάθε άλλο σετ εικονικής πραγματικότητας στην αγορά σήμερα, δεν θα υπάρχει ανάγκη για ξεχωριστό δωμάτιο και πολύπλοκο περιβάλλον. Ενώ τα λιγότερο αποτελεσματικά αξεσουάρ VR σήμερα κοστίζουν πάνω από 500 δολάρια, ή απαιτούν μια νέα ακριβή συσκευή, αυτά τα αξεσουάρ θα αρχίζουν μόλις στα 299 δολάρια και θα λειτουργούν στα πιο οικονομικά laptops και PC».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76