UA-49499200-1

Google: «Σκανάρισμα» emails στο Gmail

16.4.2014_GmailΜία νέα παράγραφο πρόσθεσε στους όρους χρήσης των υπηρεσιών της η Google, πληροφορώντας τους πελάτες ότι λαμβάνει χώρα «σκανάρισμα» του περιεχόμενου των email για σκοπούς διαφημίσεων και αναζητήσεων.

Η αλλαγή αυτή σημειώνεται εν μέσω νομικής αντιπαράθεσης που ξεκίνησε κατόπιν αγωγής από χρήστες το 2013, οι οποίοι έκαναν λόγο για παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους μέσω «σκαναρίσματος» των email τους. Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ars Technica, οι καταγγελίες ποικίλλουν, αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι σε κάποιες περιπτώσεις αφορούν και άτομα που έστειλαν mail σε χρήστες του Gmail από λογαριασμούς άλλων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρεται πλέον στους όρους χρήσης, «τα αυτοματοποιημένα μας συστήματα αναλύουν το υλικό σας (περιλαμβανομένων των email) για να σας παρέχουν εξατομικευμένα χαρακτηριστικά προϊόντων, όπως παραμετροποιημένα αποτελέσματα αναζητήσεων, στοχευμένη διαφήμιση και εντοπισμό spam και malware. Η ανάλυση αυτή γίνεται καθώς το υλικό αποστέλλεται, λαμβάνεται και ενώ αποθηκεύεται».

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρίνισε ότι «επιθυμούμε οι πολιτικές μας να είναι απλές και κατανοητές από τους χρήστες. Οι αλλαγές αυτές θα δώσουν στον κόσμο ακόμα μεγαλύτερη διαφάνεια και βασίζονται στο feedback που έχουμε λάβει τους τελευταίους μήνες».

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76