UA-49499200-1

Formula 1: Νικητής στη Σιγκαπούρη ο Φέτελ

20.9.2015_Formula 1 Νικητής στη Σιγκαπούρη ο Φέτελ

Την 2η εφετινή του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 πέτυχε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής στο γκραν πρι της Σιγκαπούρης (4η νίκη του σε 8 αγώνες στη συγκεκριμένη πίετα), καθώς εκκίνησε από την pole position και κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα (12ος της σεζόν) περνώντας πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού. Τον τετράκις παγκόσμιο πρωταθλητή, που έφτασε τις 42 νίκες στην καριέρα του, ακολούθησε ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ το πόντιουμ των νικητών συμπλήρωσε ο Κίμι Ραϊκόνεν με Ferrari, με την ιταλική ομάδα να κάνει το 1-3 στο νυχτερινό αγώνα της ασιατικής χώρας.

Για πρώτη φορά από την έναρξη της περιόδου η Mercedes δεν είχε στο βάθρο των νικητών κάποιον από τους πιλότους της. Ο δεύτερος της βαθμολογίας Νίκο Ρόσμπεργκ, πήρε την 4η θέση, ενώ ο πρωτοπόρος Λιούις Χάμιλτον, που εκκίνησε 5ος δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα, λόγω μηχανικού προβλήματος. Ο Βρετανός εγκατέλειψε στα μέσα της πίστας όταν παρουσίασε πρόβλημα στο ERS κι ενώ μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν τέταρτος.

Επίσης απογοήτευσαν σε ένα ακόμη γκραν πρι οι πιλότοι της MacLaren, Τζένσον Μπάτον και Φερνάντο Αλόνσο, οι οποίοι εγκατέλειψαν.

Μετά τη νίκη του ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπήκε στο παιχνίδι της διεκδίκησης του τίτλου, καθώς έφτασε στους 203 βαθμούς, οκτώ λιγότερους από τον Νίκο Ρόσμπεργκ (211), ενώ ο Χάμιλτον παρέμεινε στους 252.

Το επόμενο γκραν πρι είναι προγραμματισμένο για τις 27 Σεπτεμβρίου στην Ιαπωνία.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

40ος Μαραθώνιος Αθήνας: Δυναμική παρουσία αθλητών από Μολάους

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος οι αθλητές των Μολάων στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας, ο …

G-EZ117CQG76