UA-49499200-1

90 χρόνια από την ίδρυση της πρώτης Ένωσης Βατικιωτών

21768228Τους τοίχους των ιδιόκτητων γραφείων του Συνδέσμου κοσμεί η ιδρυτική διακήρυξη της πρώτης Ένωσης των εν Αθήναις και Πειραιεί Βατικιωτών, με ημερομηνία 07 Ιουνίου 19 24. Με την εν λόγω διακήρυξη, η Εκτελεστική Επιτροπή οριοθέτησε τους καταστατικούς σκοπούς της και καλούσε τους βατικιώτες συμπολίτες να συστρατευθούν και να αγκαλιάσουν τη νέα αυτή συλλογικότητα.
Από εκείνη την εποχή, η πρόδρομη αυτή βατικιώτικη Ένωση μετεξελίχθηκε και σμιλεύτηκε με το πέρασμα του χρόνου, αλλάζοντας ονομασίες, διευθύνσεις στέγασης της δραστηριότητάς της, κρατώντας όμως πάντοτε αναλλοίωτα τα δύο κύρια συστατικά της. Το νόστο και την αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα και τη συνεχή προσπάθεια για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των βατικιωτών που διαμένουν μόνιμα στην Αθήνα και στον Πειραιά. Ο Σύνδεσμος Νεαπολιτών Τα Βάτικα αποτελεί τη σημερινή μορφή της αρχικής αυτής Ενώσεως και έχει τη μεγάλη τιμή να γιορτάσει φέτος, το 2014, τα 90 χρόνια από την ίδρυσή του.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύνδεσμός αποφάσισε, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της ελληνογαλλικής σχολής «Ο Άγιος Παύλος» στην καρδιά του Πειραιά, να γιορτάσει μαζί με όλους εσάς την πολύ σημαντική στιγμή της συμπλήρωσης 90 ετών από την ίδρυσή του! Την εκδήλωση, έχουμε την τύχη να πλαισιώσει μουσικά η καταξιωμένη συμπατριώτισσά μας και πολύ αγαπητή, κα Νεκταρία Καραντζή.Την επόμενη μέρα, Κυριακή 16 Νοεμβρίου, θα ακολουθήσει εκκλησιασμός και αρτοκλασία στον ιερό Ναό του Αγίου  Κωνσταντίνου στον Πειραιά.

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76