UA-49499200-1

9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

Με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε και φέτος το  9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, το οποίο άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας  και ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017.

Τα εγκαίνια για το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού μελιού και προϊόντων μέλισσας εγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη, τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη και τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα.

Περισσότεροι από 250 ήταν οι παραγωγοί με τα προϊόντα τους ενώ παρουσιάστηκαν στο ευρύ κοινό μοναδικές ποικιλίες, όπως πευκοθυμαρόμελο Κρήτης, μέλι με Superfooods (συνδυασμός τριών υπερτροφών υψηλής βιολογικής αξίας) μέλι Π.Ο.Π Βυτίνας, μέλι από τη Χάλκη κ.α.

Οι καταναλωτές  είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μέλι από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας που παράγουν αγνό – ποιοτικό αλλά και σπάνιο μέλι: από τα νησιά μας (Κέα, Κάλυμνο, Τήνο, Άνδρο, Πάρο, Αμοργό, Ρόδο, Κάσο, Κίμωλο, Κάρπαθο, Κύθνο, Θάσο, Κρήτη), την ηπειρωτική χώρα (Καρπενήσι, Σούλι, Έβρος, Τρίκαλα, Ροδόπη, Πιερία, Ιωάννινα) καθώς και την Πελοπόννησο (Μεσσηνία, Αχαΐα, Λακωνία, Κορινθία, Ηλεία).

Επίσης, ανακάλυψαν τις θεραπευτικές ιδιότητες προϊόντων όπως η γύρη και ο βασιλικός πολτός, ενώ είχαν την ευκαιρία να δουν ζωντανά τον τρόπο με τον οποίο αντλείται το δηλητήριο από το κεντρί της μέλισσας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς.

Στόχος του Φεστιβάλ ήταν η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους μαζικής εστίασης.

Στο φεστιβάλ πήραν μέρος από την Λακωνία η ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑ ΖΑΡΑΚΑ (Ευγενία Δρίβα), ΜΕΛΙ ΜΑΝΗΣ ΜΑΝΩΛΑΚΟΣ και ΔΟΥΚΑΤΟ ΜΕΛΙ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ (Μαρία Καμαρινού).

Πηγή: krokeai.gr

 

Check Also

Εγκρίθηκε η ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στο Kαστόρι

Την έγκριση ίδρυσης Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στο Καστόρι, από το αρχηγείο πυροσβεστικού σώματος, γνωστοποίησε με …

G-EZ117CQG76