UA-49499200-1

424 τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού στο Δήμο Μονεμβασίας

Μετά από αίτημα του Δήμου προς τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα, 3 κινητές μονάδες του, επισκέφθηκαν στις 30/9/2020 την Κοινότητα Αγίου Γεωργίου της Δ.Ε. Βοιών και πραγματοποίησαν 424 ανιχνευτικά Rapid tests, κυρίως σε αλλοδαπούς εργάτες γης. Όλα τα δείγματα που λήφθηκαν ήταν αρνητικά.

Επικεφαλής ήταν ο Διευθυντής του Κ.Υ. Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης της Κρίσης και η Διευθύντρια του Κ.Υ. Σπάρτης κυρία Ευσταθία Αραχωβίτη, τους οποίους με ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης ευχαριστεί, τόσο αυτούς όσο και τα μέλη των κινητών μονάδων, καθώς επίσης τον Διευθυντή κ. Μιχαλέτο και τα μέλη του Κ.Υ. Νεάπολης, «για την επαγγελματική τους συμπεριφορά και αποτελεσματικότητά τους», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Τριχείλης συγχαίρει επίσης τους Προέδρους των Κοινοτήτων, οι οποίοι συνέβαλαν στην κινητοποίηση των εξετασθέντων και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του Αγίου Γεωργίου κ. Παναγιώτη Μάρκο, ο οποίος φιλοξένησε ολόκληρη τη διαδικασία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε και θα πρέπει η πολιτεία άμεσα να μεριμνήσει να δώσει μεγάλο αριθμό γρήγορων τεστ ανίχνευσης στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας, ώστε να είναι δυνατόν να ελεγχθεί ευρέως ο πληθυσμός, ακόμη και να φθάσουμε στο σημείο αυτός που θέλει να προσληφθεί, να κάνει και να έχει το αρνητικό αποτέλεσμα».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι επειδή ξεκίνησε το το μάζεμα της ελιάς, πρώτα στη Δ.Ε. Βοιών και εν συνεχεία στις στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητες Μονεμβασίας, Ασωπού, Μολάων και Ζάρακα, οι κάτοικοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μια και όπως αναφέρεται «η αύξηση αυτή του πληθυσμού, εγκυμονεί κινδύνους για τη διασπορά του κορωνοϊού».

Τέλος τονίζεται για ακόμα μια φορά ότι όσοι προσλαμβάνουν εργάτες, καθώς και αυτοί που ενοικιάζουν τα σπίτια τους, πρέπει να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας, ενώ παράλληλα πρέπει να ελέγχεται η μεταφορά εργατών γης με τα λεωφορεία ή τους ιδιώτες, σε μια προσπάθεια μείωσης του κίνδυνου διασποράς και μάλιστα σε ευαίσθητες ηλικιακά ομάδες.

Check Also

Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου Βοιών: Απολογισμός Δράσης για το 2023

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, πραγματοποιήθηκε η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου …

G-EZ117CQG76