UA-49499200-1

«4ο Vinyl is back» για τους λάτρεις του βινυλίου

29.10.2014_«4ο Vinyl is back» για τους λάτρεις του βινυλίουΗ νοσταλγική εποχή του βινυλίου ζωντανεύει για μία ακόμα φορά, καλώντας τους ανίατους συλλέκτες δίσκων, τους φίλους της μουσικής ιστορίας, όσους έζησαν το αργό σβήσιμό της και όσους δεν την πρόλαβαν και θέλουν να τη γνωρίσουν, να περιστραφούν στις 33 και τις 45 στροφές της.

Καταξιωμένο πλέον ως το σημείο συνάντησης όσων αγαπούν τη μουσική και τον ιδιαίτερο ήχο των δίσκων βινυλίου, μετά τις πρώτες του επιτυχημένες διοργανώσεις που αγκαλιάστηκαν θερμά από τους λάτρεις του βινυλίου και τους εραστές της μουσικής, το «Vinyl is back – Classic» θα πραγματοποιηθεί στην «Τεχνόπολη» του Δήμου Αθηναίων, από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, για να αποδείξει ότι τα βινύλια είναι μοναδικά και παντοτινά.

Σαν ένας αληθινός «κήπος της μουσικής» με όλα τα βινύλια που μπορεί να ψάχνει κανείς και όλη την εξέλιξη της μουσικής μέχρι σήμερα, το «4ο Vinyl is back», εμπλουτισμένο με εκδηλώσεις και ενισχύοντας την τάση επιστροφής στον ζεστό ήχο του βινυλίου, σε πείσμα όσων πίστεψαν ότι τα πικάπ έχουν περάσει πια στην ιστορία, αποσκοπεί και στο να «δημιουργήσει» και νέο κοινό για το βινύλιο, «συστήνοντάς» το στις επόμενες γενιές που δεν το πρόλαβαν.

Οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν στον μοναδικό κόσμο του βινυλίου, μέσα από καταστήματα πώλησης δίσκων, ιδιώτες – συλλέκτες δίσκων, δισκογραφικές εταιρείες που ακόμα παράγουν δουλειές καλλιτεχνών, δίσκους βινυλίου, μηχανήματα αναπαραγωγής δίσκων (πικάπ, ενισχυτές κ.ά.), αξεσουάρ για βινύλια, είδη αποθήκευσης δίσκων, αξεσουάρ και ανταλλακτικά για πικάπ, έπιπλα – βάσεις για ηχοσυστήματα, μουσικές αφίσες, μουσικά t – shirts και μπλούζες, μουσικά βιβλία και handmade express bazaar.
Ένα μυστηριώδες παιχνίδι
80 μαύρες σφραγισμένες σακούλες, που θα περιέχουν 5 βινύλια η καθεμιά, αποτελούν τον κορμό του μυστηριώδους παιχνιδιού βινυλίων, με την επωνυμία Mystery Bag. Οι σακούλες θα στοιχίζουν από 10 ευρώ η κάθε μία, ενώ η αξία των – αρίστης κατάστασης – δίσκων, που περιέχει η κάθε σακούλα, θα είναι σαφώς μεγαλύτερη. Με τη συμμετοχή τους στο Mystery Bag, οι λάτρεις του βινυλίου θα μπαίνουν, ταυτόχρονα, σε ένα συναρπαστικό κυνήγι 5 σπάνιων δίσκων, που θα υπάρχουν μέσα στις σακούλες. Ένας σχετικός κατάλογος, στον οποίο θα αναγράφονται και οι 400 τίτλοι των βινυλίων, θα μοιραστεί στους επισκέπτες. Έτσι, θα έχουν μια εικόνα των δίσκων, που θα βρίσκουν ανακατωμένους στις μυστηριώδεις σακούλες. Στον κατάλογο αυτό, θα αναγράφονται και οι σπάνιοι δίσκοι μεγάλης αξίας, που θα υπάρχουν ανάμεσα στους 400 δίσκους βινυλίου.

Hip – hop happening και breakdance show
Η περίφημη ομάδα dj των Breaktablists θα δείξει τι μπορεί να κάνει με τα βινύλια στα decks. Μέλος της, ένας από τους 8 καλύτερους dj στον κόσμο, ο φετινός Έλληνας πρωταθλητής Dj Mode, επίσημος dj του beatbox group World Of Mouth, που κέρδισε τη μεγάλη αυτή διάκριση στον παγκόσμιο διαγωνισμό DMC World Dj Championships, για την ανάδειξη του καλύτερου dj στον κόσμο, που διεξήχθη στις 5 Οκτωβρίου, στο Λονδίνο. Επίσης, η ψυχή των Breaktablists, ο Loyalty Sevently Three, στη διάρκεια του «Vinyl is back», θα παρουσιάσει το βιβλίο του, «New rap language – Νέα ραπ γλώσσα».
Έκθεση φωτογραφίας «Μέρες βινυλίου»
Μια βόλτα στα μαγαζιά του βινυλίου γέννησε φωτογραφίες στιγμής, αναμνήσεις ζωής, εικόνες ανεξίτηλες και ονειρικές, που βγάζουν μουσική. Η έκθεση «Μέρες βινυλίου» του καλλιτεχνικού σχολείου Ash in art θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του «Vinyl Is back» (11.00 – 21.00) και, στη συνέχεια, θα μεταφερθεί σε στέκια της πόλης. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί το bazaar με χειροποίητα κοσμήματα και άλλα, και «παρόντα» θα είναι τα οικολογικά γλυπτά του Χρήστου Πάσχου και, φυσικά, χιλιάδες βινύλια, πικ απ και αξεσουάρ από δεκάδες εκθέτες.

Πληροφορίες
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων – κτήριο Δ12 «Μηχανουργείο»: Πειραιώς 100 – Γκάζι, τηλ.: 210 3475518, 210 3453548. Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 31 Οκτωβρίου: 17.00 – 21.00, Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Νοεμβρίου: 11.00 – 21.00.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στη θεσσαλονίκη το 6ο Πολιτιστικό Πανόραμα Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου (ΣΠΕΚ) σας προσκαλεί στο «6ο Πολιτιστικό Πανόραμα», στη Θεσσαλονίκη, με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 …

G-EZ117CQG76