UA-49499200-1

4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων

19.11.2014_4ο  Πανελλήνιο Συνέδριο ΑναστηλώσεωνΗ Εταιρεία Έρευνας και Προώθησης της  Επιστημονικής Αναστήλωσης των μνημείων  (ΕΤΕΠΑΜ)  οργανώνει στην Θεσσαλονίκη τον Νοέµβριο 2015, το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αναστηλώσεων. Οι ακριβείς ηµεροµηνίες και ο τόπος διενέργειας θα ανακοινωθούν αργότερα.

Αντικείµενο – Θεµατολογία

Στο αντικείµενο του Συνεδρίου εµπίπτουν τα σχετικά µε την Αναστήλωση των ιστορικών κτισµάτων (και των λειψάνων τους) ζητήµατα, που αφορούν:

α) στην φιλοσοφία και µεθοδολογία των επεµβάσεων

β) στη σεισµική επικινδυνότητα των µνηµείων

γ) στην τεχνολογική έρευνα (τεκµηρίωση, τεχνικές, υλικά κλπ) και εφαρµογή

δ) στην ανάδειξη µνηµείων και αρχαιολογικών χώρων

Το Συνέδριο απευθύνεται σε επιστήµονες που προέρχονται από τους χώρους των φυσικών επιστηµών και της τεχνολογίας και συνεισφέρουν στο αναστηλωτικό έργο.

Η διάρκεια του συνεδρίου θα είναι τριήµερη και δύο από τις συνεδρίες θα αφιερωθούν στα ειδικά θέµατα µε τίτλους:

«Αναστηλώσεις νεώτερων µνηµείων µε φέροντα στοιχεία από χάλυβα και οπλισµένο σκυρόδεµα» και « Οι επιπτώσεις του σεισµού της Κεφαλλονιάς στα µνηµεία».

Όσοι επιθυµούν µπορούν να συµµετάσχουν µε ανακοίνωση. Οι ανακοινώσεις που θα παρουσιαστούν πρέπει να είναι πρωτότυπες και να αποτελούν ουσιαστική συµβολή στο αντικείµενο, εκθέτοντας στην περίπτωση των εφαρµογών ολοκληρωµένη την αναστηλωτική προβληµατική του συµµετέχοντα  και στην περίπτωση της έρευνας, την άµεση συσχέτισή της µε τα αναστηλωτικά ζητήµατα. Ανακοινώσεις τύπου χρονικού εργασιών ή µε αµιγή προσέγγιση ιστορικού αρχιτεκτονικής (ή ιστορικού κατασκευών) δεν εµπίπτουν στην θεµατολογία. Η διάρκεια των ανακοινώσεων δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά της ώρας. Αποκλείεται η συµµετοχή του ίδιου προσώπου σε περισσότερες από δύο εργασίες.

Επιλογή συµµετεχόντων – στάδια κρίσης.

Οι ενδιαφερόµενοι να συµµετάσχουν µπορούν να στείλουν ενηµερωτικά ονόµατα και τίτλο της ανακοίνωσης τους από 20 Δεκεµβρίου 2014. Για την επιλογή των ανακοινώσεων οι συµµετέχοντες οφείλουν να στείλουν και περιλήψεις έκτασης από µία έως τρεις σελίδες, στις οποίες είναι δυνατόν να συµπεριλαµβάνονται µικρά ασπρόµαυρα γραµµικά σχέδια, διαγράµµατα και ασπρόµαυρες εικόνες. Οι περιλήψεις πρέπει να υποβληθούν σε ηλεκτρονική µορφή στη διεύθυνση 4etepam.conference@gmail.com βάσει των προδιαγραφών που συνοδεύουν την παρούσα ανακοίνωση, µέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015.

Επικοινωνία και πληροφορίες: στο e-mail 4etepam.conference@gmail.com και στο τηλέφωνο 2310-423079 (κ. Καλλιόπη Θεοχαρίδου).

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76