UA-49499200-1

10 καινούργια βιβλία ιδανικά για τα χριστουγεννιάτικα δώρα σας

16.12.2014_10 καινούργια βιβλίαΤα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τους φίλους, από ένα καλό βιβλίο.

Σιωπάς για να ακούγεσαι-Μάρω Βαμβουνάκη

Η Μάρω Βαμβουνάκη γράφει ένα βιβλίο για τα ανθρώπινα πάθη και παθήματα, την υγεία και την τρέλα, την ανεξαρτησία και τη φυλακή. Με το βιβλίο της αυτό αναρωτιέται πόσοι είμαστε πραγματικά ανεξάρτητοι, πόσοι κρύβουμε τις πληγές και τις μειονεξίες μας και πόσοι υποκύπτουμε στους πειρασμούς της τρέλας.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Πες μου να έρθω κι όλα τα αφήνω αλλά πες μου το- Άλμπερτ Εσπινόσα

Το νέο βιβλίο του Εσπινόσα είναι αφιερωμένο σε όλους αυτούς που ακόµα διεκδικούν το δικαίωµα στη διαφορά και παλεύουν απέναντι σ’ εκείνους που θέλουν να είναι όλοι ίδιοι. Η ιστορία του ακολουθεί τον Ντάνι, του οποίου η δουλειά είναι να βρίσκει παιδιά που έχουν εξαφανιστεί. Τη στιγµή που η σύντροφός του φτιάχνει τις βαλίτσες της και τον εγκαταλείπει, λαµβάνει ένα τηλεφώνηµα από κάποιον πατέρα που του ζητάει απεγνωσµένα βοήθεια. Η υπόθεση θα τον οδηγήσει στο Κάπρι, στον τόπο που ξεχειλίζει από τις αναµνήσεις της παιδικής του ηλικίας, καθώς κι εκείνες για δύο ανθρώπους που σηµάδεψαν τη ζωή του: τον κ. Μαρτίν και τον Τζορτζ. Η συνάντηση µε το παρελθόν θα αναγκάσει τον Ντάνι να αναλογιστεί τη ζωή του, τον έρωτα και όλα όσα αξίζουν πράγµατι τον κόπο.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Η Ανατολή- Victoria Hislop

Στο νέο της βιβλίο η Βικτώρια Χίσλοπ περπατά στην ελεύθερη τότε Αμμόχωστο, το καλοκαίρι του 1972. Τότε που αποτελούσε το πιο ελκυστικό θέρετρο της Μεσογείου. Ένα φιλόδοξο ζευγάρι εγκαινιάζει το πιο εντυπωσιακό ξενοδοχείο, όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι συνεργάζονται αρμονικά. Δυο οικογένειες που ζουν στην ίδια γειτονιά συγκαταλέγονται ανάμεσα σε πολλούς άλλους που μετακόμισαν στην Αμμόχωστο για να ξεφύγουν από τον επί χρόνια αναβρασμό και τη βία που επικρατούσε σε άλλα μέρη του νησιού. Όμως, κάτω από τη μάσκα της χλιδής και του πλούτου που δείχνει η πόλη, η ένταση γίνεται ολοένα και μεγαλύτερη. Ένα πραξικόπημα βυθίζει την Κύπρο στο χάος. Η Τουρκία εισβάλλει στο νησί και η Αμμόχωστος βομβαρδίζεται. Στην εγκαταλειμμένη πόλη παραμένουν μόνο δύο οικογένειες…
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Το χειρόγραφο της Αντάρας-Γιώργος Σκούρτης

Μετά το μπεστ σέλερ «Το χειρόγραφο της Ρωξάνης», που έχει χαρακτηριστεί ως «το καλύτερο μυθιστόρημα για γυναίκες γραμμένο από άντρα», ο Γιώργος Σκούρτης επιστρέφει με ένα κοινωνικό-πολιτικό θρίλερ, με πρωταγωνιστικό πρόσωπο την πεισματάρα και λατρευτή Αντάρα, την οποία θα αγαπήσουν όλοι οι αναγνώστες, γυναίκες και άντρες, τόσο για την απλότητα του λόγου της όσο και για το θάρρος της να τα λέει έξω απ’ τα δόντια. Η Αντάρα σκέφτεται και μιλάει για τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, το σεξ, τον έρωτα, αλλά και «ως ζώο φύσει πολιτικό» κρίνει και κατακρίνει την ξενόδουλη πολιτική και τους διεφθαρμένους πολιτικούς.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Πρόβες Πολέμου- Διονύσης Χαριτόπουλος

Το νέο μυθιστόρημα του Διονύση Χαριτόπουλου είναι η ιστορία ενός δόκιμου αξιωματικού στον Έβρο το 1967, λίγο μετά το απριλιανό πραξικόπημα. Η μόνη του συντροφιά είναι το ημερολόγιό του, που αποτελεί την τοιχογραφία της παραμεθόριας Ελλάδας στα χρόνια της χούντας, γεμάτο με απολιθώματα του εμφύλιου, σαλταρισμένους φαντάρους, απείθαρχους δόκιμους, τζογαδόρους και λαθρέμπορους. Κι όταν τα πράγματα αγριεύουν, ο καθένας δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο, μέχρι να φτάσουμε στην υποχώρηση της Χούντας στα τελεσίγραφα των Τούρκων, που άνοιξε τον δρόμο για την εισβολή στην Κύπρο…
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος

Η βίλα της θλίψης-Πατρίκ Μοντιανό

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου με Νόμπελ Λογοτεχνίας Patrick Modiano, έχει τον τίτλο «Η βίλα της θλίψης» και περιγράφει τη ζωή σε μια επαρχιακή λουτρόπολη της Γαλλίας, τη δεκαετία του ’60, όπου μια παρέα περίεργων ανθρώπων ζει μια περιπέτεια πίσω από την οποία παραμονεύει το μυστήριο και ο αισθησιασμός. Σε αυτήν εμπλέκονται ένας μυστηριώδης γιατρός, μια γοητευτική ηθοποιός και ένας ανυπότακτος δεκαοχτάχρονος. Πίσω από τη φαινομενική ηρεμία που βαραίνει την ατμόσφαιρα, γεγονότα και χαρακτήρες αναδεύονται αργά και υπόγεια. Η μοιραία συνάντηση του νεαρού Βίκτορα με την ωραία Υβόννη γεννά έναν έρωτα που μοιάζει προορισμένος να κρατήσει αιώνια…
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Μελίσσια- Αλέξης Σταμάτης

Στο νέο μυθιστόρημα του Αλέξη Σταμάτη πρωταγωνίστρια είναι η Αγάπη, η grande dame της ελληνικής λογοτεχνίας, που βρίσκεται κατάκοιτη στο κρεβάτι της σ’ ένα μεγάλο αρχοντικό στα Μελίσσια. Στον ίδιο χώρο εμφανίζονται ένας μυστηριώδης βοηθός που επιμελείται την αυτοβιογραφία της, τα δύο της παιδιά, ο άντρας της κόρης της και μια παράξενη, γοητευτική κοπέλα. Κάποια στιγμή ένας πίνακας πάνω από το προσκεφάλι της Αγάπης ξυπνάει παλιές πληγές και το δωμάτιο μετατρέπεται σταδιακά από ένα σκηνικό που σιγοβράζει σε ένα θάλαμο που εκρήγνυται.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη

Ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα- Κώστας Λαπαβίτσας

Και μια επιλογή για εκείνους που αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Πρόκειται για το βιβλίο του καθηγητή οικονομικών στη Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Μελετών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, Κώστα Λαπαβίτσα, στο οποίο ο συγγραφέας υπογραμμίζει την φανερή προοπτική σχηματισμού αριστερής κυβέρνησης στο άμεσο μέλλον, η οποία θέτει επιτακτικά το ζήτημα του ριζοσπαστικού προγράμματος που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση δημιουργώντας ανάπτυξη με κοινωνική αλλαγή υπέρ των λαϊκών στρωμάτων. Αλλά σύμφωνα με τον συγγραφέα, καμία βαθιά αλλαγή δεν είναι δυνατή χωρίς κάθαρση και μετασχηματισμό του κράτους. Και καμία βαθιά αλλαγή δεν πρόκειται να συμβεί χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ και την ΟΝΕ.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ο άχρωμος Τσουκουρού Ταζάκι και τα χρόνια του προσκυνήματός του-Χαρούκι Μουρακάμι

Το νέο βιβλίο του Χαρούκι Μουρακάμι περιγράφει με μαεστρία την ιστορία ενός νεαρού άντρα που τον στοιχειώνει μια τεράστια απώλεια. Μια ιστορία για όνειρα και εφιάλτες, για τα ταξίδια στο παρελθόν που είναι απαραίτητα για να θεραπευτεί το παρόν. Ο Τσουκούρου, ένας τριανταεξάχρονος σχεδιαστής σιδηροδρομικών σταθμών, που το όνομά του σημαίνει «φτιάχνω» ή «χτίζω» –όχι όμως «δημιουργώ»–, πιστεύει πως διάγει βίο άχρωμο, χωρίς ίχνος προσωπικότητας. Ο «άχρωμος» Τσουκούρου αποδέχεται την απόρριψη σιωπηρά, φτάνει λόγω του συναισθηματικού σοκ στα πρόθυρα του θανάτου και τελικά επανέρχεται στην κανονική ζωή του χωρίς να έχει ουσιαστικά συνέλθει. Ώσπου έπειτα από δεκαέξι χρόνια, η Σάρα, μια γυναίκα που τον ενδιαφέρει σοβαρά, διαβλέπει το συναισθηματικό του μπλοκάρισμα και τον βοηθάει να δει τις λεπτομέρειες του βαθιά κρυμμένου ψυχικού τραύματός του.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

15 βγαίνουν με κόκκινο

Ένα συλλογικό έργο 15 νέων ελλήνων συγγραφέων οι οποίοι υποστηρίζονται από πέντε γνωστούς και συνάμα διαφορετικούς στις προτιμήσεις τους πεζογράφους. Το βιβλίο δημιουργήθηκε με την αρχική πρόθεση να υποστηρίξει μερικές από τις πιο ελπιδοφόρες φωνές στη σύγχρονη ελληνική πεζογραφία. Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι οι: Ιάκωβος Ανυφαντάκης, Γιάννης Αστερής, Νεοκλής Γαλανόπουλος, Χρίστος Κυθρεώτης, Μαρία Ξυλούρη, Χρήστος Οικονόμου, Γιάννης Παλαβός, Μαριλένα Παπαϊωάννου, Λητώ Πιτυρή, Γαλάτεια Ριζιώτη, Κωνσταντίνος Τζαμιώτης, Βάσια Τζανακάρη, Γιάννης Τσίρμπας, Πάνος Τσίρος και Μαρία Φακίνου, ενώ ανθολογούν οι διακεκριμένοι συγγραφείς: Βασίλης Αλεξάκης, Μένης Κουμανταρέας, Άρης Μαραγκόπουλος, Δημήτρης Νόλλας και Βαγγέλης Ραπτόπουλος.
Τα βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τόπος

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

«Ρωγμή του Θάρρους» από τον Θεόδωρο Σταυριανόπουλο

Την Τετάρτη το απόγευμα, 13 Απριλίου 2022, στον όμορφο χώρο του παραλιακού καταστήματος – καφέ …

G-EZ117CQG76