UA-49499200-1

Όμορφα ημερολόγια για τη νέα χρονιά

1.1.2015_Όμορφα ημερολόγια για τη νέα χρονιάΕπετειακές εκδόσεις, φιλοτεχνημένες σελίδες και αστείες ατάκες. Από όλα έχουν τα φετινά ημερολόγια και εσείς μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα.

Όλοι ένα ψωμί είμαστε – Πατάκη

Στο ημερολόγιο, ο άρτος του δικαίου και του αδίκου, το γλυκό ψωµί του κόπου και της προσµονής, το πικρό των δακρύων και του ψεύδους συνυπάρχουν και κοινωνούν. Στις σελίδες του, γεµάτες µε έξοχα κείµενα που έγραψαν µεγάλοι Νεοέλληνες δηµιουργοί, όπως ο Ρίτσος, ο Παπαδιαµάντης, ο Σικελιανός, ο Καζαντζάκης, ο Ελύτης, ο Μωραϊτίδης, ο Βρεττάκος, ο Βλαχογιάννης, ο Αναγνωστάκης, ο Τσίρκας και πολλοί άλλοι ξεχωριστοί λογοτέχνες, όλοι το λένε: ένα ψωµί είµαστε όλοι, αυτό που φτιάχνουµε µε τη ζύµη της ύπαρξής µας, το πλάθουµε, του δίνουµε σχήµα και υφή και το γευόµαστε απολαυστικό και απαραίτητο.

Τα πάθη του Έρωτα – Ιανός/Πατάκη

Το νέο ημερολόγιο του Ιανού είναι μια περιπλάνηση στα λογοτεχνικά μονοπάτια του έρωτα. «Τα πάθη του έρωτα», όπως βιώνονται στην ποίηση, την πεζογραφία, τη μουσική, τον κινηματογράφο, αλλά και σε κείμενα επιστημονικά, απαλλαγμένα από συναισθηματισμούς και ωραιοποιήσεις, κείμενα τρυφερά που εκθειάζουν τον έρωτα και τον θεοποιούν, αλλά και κυνικά που τον απορρίπτουν, τον βάζουν στο μικροσκόπιο, τον εκμηδενίζουν, βρίσκονται αποτυπωμένα στις σελίδες του. Από τη Σαπφώ, τον Απόστολο Παύλο και τον Σοφοκλή, τον Ελύτη και τον Εμπειρίκο, τον Ρίλκε, τον Φλωμπέρ και τον Τσβάιχ, από την απαισιοδοξία του Σοπενχάουερ στη γλυκιά ελπίδα του Χικμέτ, ο έρωτας αναδύεται μέσα από την τέχνη του λόγου ως υλική και πνευματική απόλαυση.

Θα σε κάνω Βασίλισσα – Καστανιώτη

Στιγμές από τον έγγαμο βίο της μεγάλης οθόνης του ’50 και του ’60 κοσμούν τις σελίδες του ημερολογίου των εκδόσεων Καστανιώτη για να θαυμάσετε οι παντρεμένοι και να… «προσέχετε» οι ανύπαντροι.

1.1.2015_Όμορφα ημερολόγια για τη νέα χρονιά_1Ελ Γκρέκο – Εθνική Πινακοθήκη

Το φετινό ημερολόγιο της Εθνικής Πινακοθήκης είναι αφιερωμένο στα 400 χρόνια από τον θάνατο του Ελ Γκρέκο. Αποχαιρετά λοιπόν, το «έτος Γκρέκο» με ένα ημερολόγιο του 2015 αφιερωμένο στον μεγάλο ζωγράφο. Το ημερολόγιο έχει τον χαρακτηριστικό τίτλο:  «Του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου, τιμής και μνήμης χάριν, για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του». Έχει ένα αναλυτικό εισαγωγικό κείμενο 20 σελίδων για τη ζωή και το έργο του Γκρέκο, γραμμένο από την Διευθύντρια Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα και πλούσια εικονογράφηση με έργα του ζωγράφου.

Ένας χρόνος στην Πόλη – Μίνωας

Υπέροχες εικόνες από την μοναδική Κωνσταντινούπολη θα σας συντροφεύουν σε όλη τη διάρκεια του νέου χρόνου, μέσα από τις σελίδες του ημερολογίου των εκδόσεων Μίνωας.

Ατζέντα Κοέλο 2015 Αλχημεία – Λιβάνης

Ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά εμπνευσμένο από την περίφημη φράση του Πάουλο Κοέλο από τον Αλχημιστή «Όταν θέλεις πάρα πολύ κάτι, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να τα καταφέρεις». Πιστέψτε το κι εσείς τη νέα χρονιά.

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Δύο βιβλία με άρωμα Κρήτης σε audiobooks του Ορέστη Μανούσου

Δύο νέα audiobooks  με άρωμα Κρήτης, έρχονται να προστεθούν στην ακουστική βιβλιοθήκη των Εκδόσεων Anubis …

G-EZ117CQG76