UA-49499200-1

Χωρίς πρόστιμο για τις αποδείξεις οι τροποποιητικές δηλώσεις

19.7.2014_Χωρίς πρόστιμο για τις αποδείξεις οι τροποποιητικές δηλώσειςΜε νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών περιορίζει τις συνέπειες για τους περίπου 120.000 φορολογούμενους οι οποίοι δεν υπέβαλαν τη φορολογική τους δήλωση μέχρι την προθεσμίας της 14ης Ιουλίου.

Το σύστημα TAXIS άνοιξε και πάλι σήμερα για να υποδεχθεί τις εκπρόθεσμες δηλώσεις (η λειτουργία ήταν προγραμματισμένη  να ξεκινήσει την Πέμπτη)ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών για όποιον υποβάλει εκπρόθεσμα τη φορολογική του δήλωση οι απόδειξεις θα αναγνωρίζονται κανονικά εφόσον βεβαίως η δαπάνη έχει εγγραφεί κανονικά στο σχετικό κωδικό του ηλεκτρονικού εντύπου.

Αντίστοιχα θα αναγνωρίζονται και οι ιατρικές δαπάνες.

Οι φορολογούμενοι γλυτώνουν τα χειρότερα καθώς μη αναγνώριση των αποδείξεων συνεπάγεται πρόστιμο 22% επί της αξίας των αποδείξεων που πρέπει να προσκομισθούν και οι οποίες αντιστοιχούν στο 25% του εισοδήματος με ανώτατο όριο 10.500 ευρώ. Πάντως τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις για την εκπρόθεσμη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα επιβληθούν κανονικά .

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι από σήμερα είναι διαθέσιμη η εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων για την υποβολή εκπρόθεσμων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2014.

Με διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή, θα αποσαφηνίζεται ότι το ποσό του φόρου μειώνεται στη βάση των αποδείξεων δαπανών για την αγορά αγαθών και τη λήψη υπηρεσιών, όπως επίσης για ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ανεξαρτήτως του χρονικού σημείου υποβολής της δήλωσης (όπως δηλαδή ισχύει και για τις εμπρόθεσμες δηλώσεις).

Κατά τα άλλα, διατηρούνται σε ισχύ οι κείμενες διατάξεις».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Παράκαμψη Σκάλας-Βλαχιώτη: Να λάμψει η αλήθεια ζητά ο Μανώλης Μάκαρης

Ένταση προκαλεί το πολυπόθητο εδώ και χρόνια έργο της παράκαμψης των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, …

G-EZ117CQG76