UA-49499200-1

«Χρυσή» νίκη (2-1) του Εργοτέλη στα Χανιά

27.1.2015_Χρυσή νίκη του Εργοτέλη στα Χανιά

Πολύ μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στην έδρα του Πλατανιά, στα Περιβόλια των Χανίων, σημείωσε ο Εργοτέλης στο ντέρμπι της Κρήτης, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 20η αγωνιστική στη Σούπερ Λίγκα.

Η ομάδα του Ηρακλείου έκανε την αντεπίθεσή της στο δεύτερο ημίχρονο, πρωτοστατούντων των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων της και πήρε μια νίκη «χρυσάφι», που της επέτρεψε να αφήσει στην προτελευταία θέση τον συμπολίτη ΟΦΗ και να δημιουργήσει την αφετηρία για το come back προς τη σωτηρία.

Όπως στην αναμέτρηση που προηγήθηκε στο Αγρίνιο ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Ατρόμητο, έτσι και στα Περιβόλια των Χανίων το σκορ άνοιξε με γκολ από τα… αποδυτήρια: στο 22ο δευτερόλεπτο ο Μιλούνοβιτς γύρισε την μπάλα στην περιοχή των φιλοξενούμενων και ο Γουνδουλάκης με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-0, με το πρώτο τέρμα της καριέρας του απέναντι στον Εργοτέλη.

Όπως ήταν φυσικό το παιχνίδι στη συνέχεια απόκτησε γρήγορο ρυθμό, με τον Εργοτέλη να βγαίνει στην επίθεση για να ισοφαρίσει και να χάνει καλές ευκαιρίες με τον Καζναφέρη στο 15΄, όταν ο Δημήτρης απομάκρυνε με το στήθος (!) στη γραμμή την κεφαλιά του, το άστοχο σουτ του Παμλίδη στο 19΄ από πολύ κοντά, την (άουτ) κεφαλιά του ίδιου στο 35΄ και το σουτ του Τετέ στο 44΄.

Με το ξεκίνημα της επανάληψης έκανε ντεμπούτο με τον Εργοτέλη ο νέος επιθετικός της ομάδας του Ηρακλείου, ο Γάλλος Ουλά, αλλά ο Κοζορώνης ήταν εκείνος που απείλησε με μια «βολίδα» στο 56΄ την εστία του Ολιμπά, στέλνοντας την μπάλα άουτ.

Στη δεύτερη αλλαγή του, ωστόσο, ο Γιάννης Ταουσιάνης αποδείχθηκε πιο τυχερός, καθώς ο Καλέ που αντικατέστησε τον Χαντί στο 60ο λεπτό ήταν ο ποδοσφαιριστής που έφερε τον αγώνα στην ισοπαλία στο 77΄, όταν σκόραρε από γύρισμα του Ουλά, με τις δύο αλλαγές να συνδυάζονται υποδειγματικά στη συγκεκριμένη φάση.

Οι φιλοξενούμενοι δεν αρκέστηκαν όμως στο βαθμό της ισοπαλίας, αλλά διεκδίκησαν κάτι περισσότερο από τον αγώνα και τελικά η επιμονή τους ανταμείφθηκε, με το νικητήριο γκολ που σημείωσε ο Γιουσούφ με κεφαλιά στο 86΄, αφού προηγήθηκε κεφαλιά του Τζίλας, σπουδαία επέμβαση του Ολιμπά αλλά και κακή συνεννόηση με τον Μπανανά.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού αθλήματος GoalBall στη Σπάρτη

Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, διοργανώνει Βιωματικό Σεμινάριο Παραολυμπιακού Αθλήματος GoalBall, …

G-EZ117CQG76