UA-49499200-1

Χρυσές Σφαίρες: Θρίαμβος για το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ

12.1.2015_Χρυσές Σφαίρες  Θρίαμβος για το «Boyhood» του Ρίτσαρντ ΛινκλέιτερΗ πρώτη από τις μεγάλες, λαμπερές διοργανώσεις των βραβείων της έβδομης τέχνης για το 2015, αυτή των «Golden Globes» (Χρυσές Σφαίρες) που συμπληρώνουν αισίως 72 χρόνια ύπαρξης και θεωρούνται οι προάγγελοι των Όσκαρ, έλαβε χώρα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Στην τελετή απονομής των βραβείων, που διοργάνωσε η Ένωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλυγουντ στην πολυτελή αίθουσα δεξιώσεων του κοσμοπολίτικου ξενοδοχείου Χίλτον Μπέβερλι Χιλς στο Λος Άντζελες, το «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ κέρδισε το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας και καλύτερης σκηνοθεσίας. Στην υπόθεση του έργου, ο Λινκλέιτερ και ο Ίθαν Χοκ διηγούνται μέσα σε 164 λεπτά την ιστορία μιας οικογένειας, δυο χωρισμένων γονιών και των παιδιών τους. Συναντιούνταν κάθε χρόνο για 39 μέρες. Αυτό το μοναδικό και πρωτότυπο εγχείρημα καταγράφει το πέρασμα του χρόνου με απλότητα, χιούμορ και ευαισθησία.

Η ταινία «Grand Budapest Hotel» απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδία ή μιούζικαλ. Η κωμωδία του Γουές Άντερσον αφηγείται τις περιπέτειες ενός θρυλικού θυρωρού σε ένα διάσημο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο, στο χρονικό διάστημα μεταξύ των πολέμων, και ενός  νεαρού εργαζόμενου που γίνεται ο πιο πιστός του φίλος.

Ένα από τα μεγάλα φαβορί για τα φετινά Όσκαρ, η Τζούλιαν Μουρ, απέσπασε το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε δραματική ταινία, ενώ ο Έντι Ρεντμέιν κέρδισε Χρυσή Σφαίρα για την ερμηνεία του (ως Στίβεν Χόκινγκ)  στην ταινία «The Theory of Everything».
Βραβείο καλύτερου σεναρίου απέσπασε η ταινία «Birdman» και βραβείο καλύτερης ηθοποιού για τηλεοπτική σειρά η Μάγκι Γκίλενχαλ για τον ρόλο της στο «The Honorable Woman».

Στον Κέβιν Σπέισι απονεμήθηκε η Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου σε δραματική σειρά για το «House of Cards» ενώ το αντίστοιχο βραβείο στην γυναικεία κατηγορία απέπασε η Ρουθ Ουίλσον για το «The Affair».

Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ανδρικού ρόλου για κωμωδία ή μιούζικαλ κατέκτησε ο Μάικλ Κίτον για το «Birdman» και καλύτερου γυναικείου ρόλου η Έιμι Άνταμς για το «Big Eyes».

Το βραβείο καλύτερου κινουμένου σχεδίου απέσπασε  η ταινία «Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2», το βραβείο καλύτερης μουσικής πήγε στο «Theory of Everything», ενώ η ταινία «Leviathan» του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ (Ρωσία)  απέσπασε το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το βραβείο καλύτερης γυναικείας ερμηνείας σε μίνι σειρά ή τηλεταινία, απέσπασε η Μάγκι Γκίλενχαλ («The Honorable Woman»),και ανδρικής ο Μπίλι Μπομπ Θόρντον,  ενώ, δικαίως, το «Fargo» πρώτευσε στην κατηγορία  καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς. Το «True Detective» και οι Μάθιου ΜακΚόνεχεϊ – Γούντι Χάρελσον, έμειναν χωρίς βραβείο στις Χρυσές Σφαίρες, όπως και στα βραβεία ΕΜΜΥ.

Οικοδέσποινες της τελετής απονομής, ήταν και φέτος η Τίνα Φέι και η Έιμι Πόλερ, ενώ με το βραβείο «Cecil B. Demille» τιμήθηκε ο Τζορτζ Κλούνεϊ, ο οποίος στο τέλος της σύντομης ομιλίας του αναφέρθηκε στα πρόσφατα γεγονότα στη Γαλλία και την πορεία που έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν υποκύπτουν στον φόβο, ενώ έκλεισε δηλώνοντας «Je suis Charlie».

Τα βραβεία αναλυτικά

Καλύτερης δραματικής ταινίας

«Boyhood»

Καλύτερης κωμωδίας ή μιούζικαλ

«Grand Budapest Hotel»

Α’ ανδρικού ρόλου – δράμα

Έντι Ρεντμέιν, «The Theory of Everything»

Α’ γυναικείου ρόλου – δράμα

Τζούλιαν Μουρ, «Still Alice»

Α’ ανδρικού ρόλου-κωμωδία/μιούζικαλ

Μάικλ Κίτον, «Birdman»

Α’ γυναικείου ρόλου-κωμωδία/μιούζικαλ

Έιμι Άνταμς, «Big Eyes»

Β’ ανδρικού ρόλου

Τζ.Κ. Σίμονς, «Whiplash»

Β’ γυναικείου ρόλου

Πατρίσια Αρκέτ, «Boyhood»

Σκηνοθεσίας

Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, «Boyhood»

Καλύτερου σεναρίου

Α. Γκονζάλες Ινιαρίτου, Νικολά Τζιακομπόνε, Αλεξάντερ Ντινελάρις, Αρμάντο Μπο, «Birdman»

Καλύτερης ταινίας – Animation

«Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας 2»

Καλύτερης μουσικής

«Theory of Everything»

Καλύτερου τραγουδιού

«Glory», Τζον Λέτζεντ και Common («Selma»)

Καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας

«Leviathan»
Τηλεόραση
Καλύτερη δραματική σειρά

«The Affair»

Καλύτερη κωμική σειρά

«Transparent»

Καλύτερου ηθοποιού – δράμα

Κέβιν Σπέισι, «House of Cards»

Καλύτερης ηθοποιού – δράμα

Ρουθ Ουίλσον, «The Affair»

Καλύτερου ηθοποιού – κωμωδία

Τζέφρι Τάμπορ, «Transparent»

Καλύτερης ηθοποιού – κωμωδία

Τζίνα Ροντρίγκες, «Jane the Virgin»

Καλύτερης τηλεταινίας ή μίνι σειράς

«Fargo»

Καλύτερου ηθοποιού σε μίνι σειρά

Μπίλι Μπομπ Θόρντον, «Fargo»

Καλύτερης ηθοποιού σε μίνι σειρά

Μάγκι Γκίλενχαλ, «The Honorable Woman»

Β’ ανδρικού ρόλου σε μίνι σειρά

Ματ Μπόμερ, «The Normal Heart»

Β’ γυναικείου ρόλου σε μίνι σειρά

Τζόαν Φρόγκατ, «Downton Abbey»

«Cecil B. Demille»

Τζορτζ Κλούνεϊ.

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

To 2ο B&W Athens Photography έρχεται στην Αθήνα από 24-26/2

Η Blank Wall Gallery, διοργανώνει το 2ο B&W Athens Photography, με συνδιοργανωτή το Δήμο Αθηναίων …

G-EZ117CQG76