UA-49499200-1

Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Τρίπολη

10.12.2014_Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην Τρίπολη_1Οι φετινές Χριστουγεννιάτικες ευχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα είναι μελωδικές!

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών με τη Χριστουγεννιάτικη συναυλία της και η Χορωδία Τρίπολης με Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από διάφορες χώρες θα δώσουν τον παλμό των Χριστουγέννων και θα μεταφέρουν το επίκεντρο  του πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην πόλη της Τρίπολης, την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 20:00 στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο.

Το πρόγραμμα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών περιλαμβάνει:

  • την Εισαγωγή από την όπερα (ή σωστότερα το παραμυθόδραμα) «Χένσελ και Γκρέτελ» του Ένγκελμπερτ Χούμπερντινκ,
  • την Άρια (Air) από την Ορχηστρική Σουίτα αρ.3 του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ,
  • αποσπάσματα από το μπαλέτο «Καρυοθραύστης» του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι,
  • τα «Ρόδα από το Νότο» του Γιόχαν Στράους και
  • τις συνθέσεις «Ένα Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ» και «Βόλτα με έλκηθρο» του Λίροϊ Άντερσον.

Το πρόγραμμα της Χορωδίας Τρίπολης περιλαμβάνει:

  • Carol of the Bells – Ουκρανικά κάλαντα
  • Γιορτινά τραγούδια (Deck the Hall) – Ουαλικά κάλαντα
  • Keep your lamps trimmed and burning – Traditional spiritual
  • Riu, Riu, chiu – Αναγεννησιακά Ισπανικά κάλαντα
  • Jingle bells – Αμερικανικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι

10.12.2014_Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Πελοποννήσου στην ΤρίποληΗ εκδήλωση σχεδιάστηκε και υλοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πελοποννήσου, ενός πολύ σημαντικού έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το οποίο φέρει την προσωπική σφραγίδα του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και αντανακλά το όραμά του για την Πελοπόννησο.

Αφορά μια γενναία ενίσχυση των δομών τοπικού πολιτισμού της Περιφέρειας, με τη χρηματοδότηση για προμήθεια μουσικών οργάνων, ηχητικών συστημάτων, λοιπού εξοπλισμού και στολών για το σύνολο των Δημοτικών Φιλαρμονικών και των Χορωδιών των μεγάλων πόλεων της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Πελοποννήσου σχεδιάζεται και υλοποιείται ένα πρόγραμμα μουσικών εκδηλώσεων με την συμμετοχή μουσικών σχημάτων της Πελοποννήσου αλλά και διακεκριμένων προσκεκλημένων σχημάτων και ορχηστρών.

Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα έχει αναλάβει να διαχειρισθεί για λογαριασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου το φιλόδοξο αυτό σχέδιο. Η υλοποίηση του σχεδίου προχωρά με μεγάλη επιτυχία, καταγράφοντας τον ενθουσιασμό και την ανταπόκριση των φορέων σε αυτή την πρωτοβουλία.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για την κράτηση θέσεων παρακαλούμε στείλτε e-mail με το όνομα και το τηλέφωνό σας στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνα, έως την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου. Οι κρατήσεις είναι ατομικές.

festival@parnonas.gr  • Πληροφορίες : 27570 22807, κα Αγγελική Φασιλή

 

 

 

Check Also

Ελάτε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο Κάστρο Μονεμβασίας

Ο Σύλλογος Τουλίπα Γουλιμή σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία και το Δήμο Μονεμβασίας, …

G-EZ117CQG76