UA-49499200-1

Χρηματοδότηση ενός δισ. για την SpaceX από Google και Fidelity

22.1.2015_Χρηματοδότηση ενός δισ. για την Spacex απο Google και Fidelity

Την απόκτηση χρηματοδότησης ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων από δύο νέους επενδυτές, τη Google και τη Fidelity ανακοίνωσε η διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ, SpaceX.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της SpaceX, οι δύο εταιρείες εισέρχονται στη λίστα των υπαρχόντων επενδυτών (Founders Fund, Draper Fisher Jurvetson, Valor Equity Partners, Capricorn). Μαζί, η Google και η Fidelity θα κατέχουν λίγο λιγότερο από το 10% της εταιρείας.

«Η SpaceX σχεδιάζει, κατασκευάζει και εκτοξεύει τους πιο προηγμένους πυραύλους και διαστημόπλοια στον κόσμο. Αυτή η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να υποστηρίξει τη συνεχή ανάπτυξη στους τομείς των διαστημικών μεταφορών, της επαναχρησιμοποίησης και της κατασκευής δορυφόρων» σημειώνεται σχετικά.

22.1.2015_Χρηματοδότηση ενός δισ. για την Spacex απο Google και Fidelity_1

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο Έλον Μασκ είχε δηλώσει ότι είναι αισιόδοξος όσον αφορά στην επίτευξη συμφωνίας με την αμερικανική πολεμική αεροπορία για συμβόλαια εκτόξευσης δορυφόρων, οι οποίοι αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στις προσπάθειές του να φτάσει στον απόλυτο προορισμό / στόχο του- την εγκατάσταση μιας ανθρώπινης αποικίας/ οικισμού στον Άρη. Η εδραίωση μιας εμπορικής επιχείρησης στον χώρο των δορυφόρων θα παρέχει στον επιχειρηματία τα απαιτούμενα έσοδα και την τεχνογνωσία στον τομέα των τηλεπικοινωνιών που θα ανοίξουν τον δρόμο προς τα εκεί.«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε με τους δορυφόρους αυτά που κάναμε με τους πυραύλους» είχε δηλώσει σχετικά.

22.1.2015_Χρηματοδότηση ενός δισ. για την Spacex απο Google και Fidelity_2

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του SpaceNews, ο Μασκ αποκάλυψε στις 16 Ιανουαρίου ότι η SpaceX έχει υποβάλει σε διεθνείς αρμόδιους φορείς τα απαραίτητα έγγραφα για ένα παγκόσμιας εμβέλειας πρόγραμμα δορυφορικού Ίντερνετ, το οποίο κάποια στιγμή θα περιλαμβάνει 4.000 δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά. Η εν λόγω ανακοίνωση ήρθε λίγο μετά από αντίστοιχη ανακοίνωση της OneWeb (WorldVu) ότι σε συνεργασία με τo Virgin Group του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον σχεδιάζεται η δημιουργία και εκτόξευση ενός μεγάλου «αστερισμού» δορυφόρων για την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών.

Επίσης σημειώνεται ότι η SpaceX δραστηριοποιείται έντονα στον τομέα των επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων: πρόσφατα έφτασε πολύ κοντά στην επιτυχή επανάκτηση ενός πυραύλου Falcon 9 μέσω μη επανδρωμένης πλωτής πλατφόρμας. Αν και το εγχείρημα δεν ολοκληρώθηκε με επιτυχία, ο Μασκ εκτιμά ότι πλέον η εταιρεία βρίσκεται «πολύ κοντά».

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76