UA-49499200-1

Φόρτιση κινητού μέσα σε 30 δευτερόλεπτα

9.4.2014_Φόρτιση κινητούΠαρά την εξάπλωση των  «έξυπνων» φορητών συσκευών, η διαδικασία φόρτισής τους έχει παραμείνει λίγο πολύ ίδια όλα αυτά τα χρόνια, όσον αφορά στον χρόνο που απαιτείται. Αυτό σκοπεύει να αλλάξει η  ισραηλινή εταιρεία StoreDot, του χώρου της νανοτεχνολογίας, η οποία παρουσίασε στο πλαίσιο του συμποσίου Think Next της Microsoft, μία μπαταρία που μειώνει τον χρόνο αυτόν στα 30 δευτερόλεπτα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της εταιρείας, η StoreDot ειδικεύεται σε τεχνολογίες που εμπνέονται από τις διαδικασίες που παρατηρούνται στη φύση, οι οποίες είναι αποδοτικές και φιλικές προς το περιβάλλον. Η εταιρεία παράγει «nanodots», που προκύπτουν από βιο-οργανικό υλικό, τα οποία εξαιτίας του μεγέθους τους έχουν αυξημένη χωρητικότητα όσον αφορά στα ηλεκτρόδια και απόδοση ηλεκτρολυτών, με αποτέλεσμα τη δημιουργία μπαταριών οι οποίες μπορούν να φορτίζονται σε λεπτά αντί για ώρες. Ειδικότερα, τα nanodots είναι στην ουσία μόρια πεπτιδίων που έχουν συντεθεί χημικά.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι βιο-οργανικές συσκευές της μπορούν να έχουν κατά πολύ καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά στην κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με άλλες τεχνολογίες που βασίζονται σε βαρέα μέταλλα, ενώ παράλληλα είναι φιλικές προς το περιβάλλον. «Τα nanodots της StoreDot είναι βιοσυμβατά και ανώτερα από όλες τις προηγούμενες ανακαλύψεις στο πεδίο. Η τεχνολογία της θα επιτρέψει τη σύνθεση νέων νανοϋλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές εφαρμογές».

Επίσης, τονίζεται ότι η κατασκευή nanodots είναι σχετικά οικονομική. «Η μπαταρία ταχείας φόρτισης είναι αποτέλεσμα της επικέντρωσής μας στην εμπορική εκμετάλλευση των υλικών που έχουμε ανακαλύψει. Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι που αυτή η καινοτόμα νανοτεχνολογία, εμπνευσμένη από τη φύση, όχι απλά αλλάζει τους κανόνες στις δυνατότητες των φορητών συσκευών, αλλά είναι επίσης φιλική προς το περιβάλλον» δήλωσε ο Δρ. Ντόρον Μάιερσντορφ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

                                                                                                                 Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76