UA-49499200-1

Υπέρ Στ. Δήμα 168 βουλευτές, 131 «παρών»

23.12.2014_Εκλογή ΠροέδρουΧωρίς την ανάδειξη νέου Προέδρου ολοκληρώθηκε η δεύτερη ψηφοφορία στη Βουλή, καθώς η υποψηφιότητα του Στ. Δήμα δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό των 200 ψήφων.

Συγκεκριμένα, υπέρ της εκλογής Σταύρου Δήμα ψήφισαν 168 βουλευτές, ενώ 131 ψήφισαν «παρών». Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 299 βουλευτές, καθώς απουσίασε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά. Η τελευταία με επιστολή της δηλώνει ότι αν ήταν παρούσα θα ψήφιζε «παρών». Η επιστολή αποτελεί πρόθεση ψήφου και δεν μετρά στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Τον Σταύρο Δήμα υπερψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Κουράκος, Μίκα Ιατρίδη, Γιώργος Κασαπίδης, Κώστας Γιοβανόπουλος και Παναγιώτης Μελάς, αλλάζοντας την στάση τους σε σχέση με την πρώτη ψηφοφορία, αλλά και οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και νυν ανεξάρτητοι Στάθης Μπούκουρας και Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, οι οποίοι δεν είχαν συμμετάσχει στην πρώτη ψηφοφορία.

Υπέρ του Στ. Δήμα, όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν και οι επίσης ανεξάρτητοι βουλευτές Σπύρος Λυκούδης, Γρηγόρης Ψαριανός, Χρήστος Αηδόνης, Κατερίνα Μάρκου και Γιώργος Νταβρής.

«Παρών», όπως και στην πρώτη ψηφοφορία, ψήφισαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βύρων Πολύδωρας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Τατσόπουλος, Οδυσσέας Βουδούρης, Χρυσούλα Γιαταγάνα, Ραχήλ Μακρή, Θεοδώρα Τζάκρη, Θεόδωρος Παραστρατίδης και Βασίλης Καπερνάρος, αλλά και η βουλευτής Νίκη Φούντα, η οποία με επιστολή της νωρίτερα προς τον Πρόεδρο της Βουλής ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τη ΔΗΜΑΡ.

Την Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου στις 12.00 έχει προγραμματιστεί η τρίτη ψηφοφορία, κατά την οποία απαιτούνται 180 ψήφοι για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

 

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Check Also

Στην Καλαμάτα το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ελληνική Γεωργία

Το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, είναι γεγονός και θα πραγματοποιηθεί …

G-EZ117CQG76