UA-49499200-1

Το… manual του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου – Πώς θα δηλώσετε σωστά τα ακίνητά σας

1.12.2014_Το... manual του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου - Πώς θα δηλώσετε σωστά τα ακίνητά σαςΠλήρη οδηγό – και μάλιστα εικονογραφημένο- προκειμένου να διευκολύνει τη ζωή των ιδιοκτητών ακινήτων αλλά και των λογιστών τους οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί με τη διόρθωση των εντύπων Ε9 από το 2010 μέχρι και το 2014 ανήρτησε πριν από λίγο στο TAXISnet η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Ο πολυσέλιδος οδηγός περιλαμβάνει ειδικό κεφάλαιο για τους καινούργιους κωδικούς που προστέθηκαν στο ηλεκτρονικό έντυπο Ε9 μετά το 2013 κάτι που είχε ως συνέπεια οι ιδιοκτήτες να κληθούν να τους συμπληρώσουν για πρώτη φορά λόγω ΕΝΦΙΑ.

Επίσης ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν ελλείψεις στη συμπλήρωση του Ε9.

Ο οδηγός αναφέρει με λεπτομέρεια τι πρέπει να κάνει ο ιδιοκτήτης σε περίπτωση που από τη στιγμή που θα ανοίξει την εφαρμογή, θα βγει μπροστά του το ακόλουθο μήνυμα: λόγω ανεπάρκειας των δηλωθέντων στο Ε9 στοιχείων ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με βάση απόφαση της γενικής γραμματείας δημοσίων εσόδων.

Ο αναλυτικός οδηγός για τη χρήση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου είναι διαθέσιμος εδώ .

 

 

Πηγή: naftemporiki.gr

Check Also

Δυναμικό παρόν λακωνικών επιχειρήσεων στην έκθεση FOODEXPO 2024

Δυναμικό παρόν έδωσαν και φέτος, με τη στήριξη του Επιμελητηρίου, αξιόλογες επιχειρήσεις της Λακωνίας, στη …

G-EZ117CQG76