UA-49499200-1

Το «πράσινο φώς» για το αεροδρόμιο Τρίπολης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

9.4.2014_Αεροδρόμιο ΤρίποληςΙστορικής σημασίας, για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, μπορεί να χαρακτηριστεί η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Απριλίου 2014 στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μεταξύ του Υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και εκπροσώπων του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου (Τ.Ο.Π.) και λοιπών ξενοδοχειακών φορέων. Στη συνάντηση τονίστηκε από όλους ότι η ύπαρξη ενός αεροδρομίου στην Τρίπολη, τόσο για πολιτική όσο και για εμπορική χρήση, έχει τεράστια σημασία για την αναπτυξιακή εξέλιξη ολοκλήρου της Πελοποννήσου, προσδίδοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο ιδιαίτερη οικονομική άνθιση όχι μόνο στον τουριστικό τομέα αλλά και στον πρωτογενή και το μεταποιητικό τομέα, μέσω της εξαγωγικής δραστηριότητας των Πελοποννησίων παραγωγών.

Από πλευράς ΥΠΕΘΑ, ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώπιον όλων των παρευρισκομένων, έδωσε το “πράσινο φως” και  δεσμεύτηκε να προχωρήσει τάχιστα στη νομοθετική ολοκλήρωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών.Με την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ, όπως τόνισε ο Υπουργός, «ανοίγει πλέον ο δρόμος για την άμεση ενεργοποίηση του αεροδρομίου της Τρίπολης»

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με αφορμή τη παραπάνω εξέλιξη δήλωσε:  «Προσεγγίσαμε το θέμα του αεροδρομίου της Τρίπολης με τη δέουσα σοβαρότητα και υπευθυνότητα και, χωρίς επικοινωνισμούς, καταρτίσαμε έναν ολοκληρωμένο σχέδιο για την εξυπηρέτηση πολιτικών και εμπορικών αναγκών» και σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που πολεμικό αεροδρόμιο παραχωρείται σε Περιφέρεια για την αξιοποίησή του».

Αναφερόμενος επίσης στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας ο κ. Πέτρος Τατούλης, δήλωσε ότι αναβαθμίζεται  η προσβασιμότητα του με την ήδη υλοποίηση του κόμβου και ανακοίνωσε ότι «οι μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του αεροδιαδρόμου, του πύργου ελέγχου και των εγκαταστάσεων εξυπηρέτησης των πολιτών έχουν ολοκληρωθεί και άμεσα θα υποβληθούν στη διαχειριστική μας αρχή. Για το σκοπό αυτό άλλωστε είχαμε δεσμεύσει τους απαιτούμενους πόρους από το πρόγραμμά μας, ώστε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας να αποτελέσει έναν ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα».

Ο κ. Πέτρος Τατούλης δήλωσε τέλος ότι «με το ολοκληρωμένο σχέδιο μας, τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης θα αποτελέσουν τις βασικές πύλες εισόδου που θα εκτινάξουν την ήδη μεγάλη τουριστική ανάπτυξή της».

Check Also

Στο προσκήνιο η παράκαμψη Βλαχιώτη – Σκάλας

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η παράκαμψη των οικισμών Βλαχιώτη και Σκάλας, ενός έργου που χρόνια …

G-EZ117CQG76