UA-49499200-1

Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της Terrafugia χρειάζεται $30 εκατ. για να πετάξει

11.6.2014_Το ιπτάμενο αυτοκίνητο της TerrafugiaΚαιρό είχαμε να μάθουμε νέα για τα ιπτάμενα οχήματα της αμερικανικής εταιρείας Terrafugia.

Τα τελευταία νέα της εταιρείας αναφέρουν ότι αναζητούνται 30 εκατομμύρια Ευρώ προκειμένου να καταστεί εφικτή η παρουσίαση του ιπτάμενου αυτοκινήτου στην αγορά ως τα μέσα του 2016.

Η Terrafugia αναπτύσσει δύο διαφορετικά ιπτάμενα οχήματα τα τελευταία χρόνια: το πρώτο είναι το Transition που μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 160 χιλιομέτρων ανά ώρα σε ύψος τριών χιλιομέτρων από το έδαφος.

Το Transition είναι που θα παρουσιαστεί εντός διετίας εφόσον συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι που υπολογίζονται σε 30 εκατομμύρια δολάρια πέραν των 13 εκατ. που έχουν ήδη συγκεντρωθεί.

Το δεύτερο είναι το ιπτάμενο αυτοκίνητο TF-X, ένα υβριδικό όχημα που θα μπορεί να πετάξει με ταχύτητα 320 χλμ/ώρα. Το TF-X θα χρειαστεί μια δεκαετία προτού εμφανιστεί στην αγορά.

Το Transition που έκανε την πρώτη του πτήση πέρυσι σε εκδήλωση στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ τιμολογείται στα 200.000 Ευρώ και ήδη 100 αγοραστές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Για να οδηγήσει το όχημα, ο αγοραστής του πρέπει να κατέχει δίπλωμα πιλότου

Δείτε εδώ το Transition

http://www.youtube.com/watch?v=KSpvw5PbMj8

και εδώ το TF-X

http://www.youtube.com/watch?v=WUgsyYotLkQ

Πηγή: econews.gr

Check Also

Στα Χανιά το διεθνές συνέδριο Οικολογικής Μηχανικής από 1-5/10

Το συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Οικολογικής Μηχανικής (International Ecological Engineering Society – IEES) θα λάβει χώρα στην …

G-EZ117CQG76