UA-49499200-1

Το θεατρικό έργο “Ο Πατέρας” από το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σωματείο “τέχνῃ χρῶ”

22.112014_Το θεατρικό έργο “Ο Πατέρας” από το Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σωματείο “τέχνῃ χρῶ”Το νεοσύστατο Καλλιτεχνικό & Πολιτιστικό Σωματείο Δημοτικής Ενότητας Βοιών “τέχνῃ χρῶ”, παρουσιάζει το θεατρικό έργο “Ο Πατέρας”, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του κορυφαίου Σουηδού δραματουργού γραμμένο το 1887 το οποίο δικαίως χαρακτηρίζεται ως μία εκρηκτική σύγχρονη τραγωδία. Το αριστούργημα του Στρίντμπεργκ με την ωμή του γλώσσα, τον κοφτερό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του, τολμά να αντικρύσει κατάματα την άββυσο κάτω από τον αστραφτερό καθωσπρεπισμό των κοινωνικών συμβάσεων.

Υπόθεση

Η σύγκρουση ανάμεσα στον Ίλαρχο και την γυναίκα του Λάουρα, με αφορμή το μέλλον της κόρης τους, ξεπερνά τα όρια της απλής συζυγικής διαμάχης. Εξελίσσεται σε ένα σκληρό και ανελέητο αγώνα εξουσίας ανάμεσα σε δύο ισχυρούς αντιπάλους. Μία απελπισμένη μονομαχία που εξαρθρώνει τα θεμέλια της οικογενειακής εστίας και προκαλεί τριγμούς, σε ολοκληρη τη σαθρή κοινωνία που την περιβάλλει. Αυτή, ανίκανη όπως είναι να αντιδράσει, συντάσσεται με την πλευρά του νικητή. Είναι προφανές πως σε αυτόν τον εξοντωτικό πόλεμο ένας νικητής μόνο μπορεί να υπάρξει: …και αυτός θα είναι ο πιο ισχυρός!

Παραστάσεις

29 Νοεμβρίου 2014, Σάββατο, Νεάπολη, Limira Mare, ώρα 19:30
30 Νοεμβρίου 2014, Κυριακή, Νεάπολη, Limira Mare, ώρα 19:30
13 Δεκεμβρίου 2014, Σάββατο, Μολάοι, ώρα 19:30

Πληροφορίες: 697-258-6522

Παίζουν οι: Βαρβάρα Αργυριάδου, Νίκη Δεληγιάννη, Ευγενία Μαζαράκη, Γιώργος Μπουτέρης, Ξένια Περιβολάρη, Παναγιώτης Στιβακτάς, Τίνα Τσαλαβούτα, Πάνος Τσέγκας, Λίτσα Γεωργουδή (εισαγωγικό)
Διδασκαλία και σκηνοθετική κατεύθυνση: Μαρία Σιουρούνη

Συντελεστές

Κοστούμια: Ματίνα Μαρούλη, Επιμέλεια Σκηνικών: Τίνα Τσαλαβούτα, Κατασκευές: Λάμπρος Μιχαλέτος, Φωτισμός: Γιώργος Σάκαρης, Μουσική Επιμέλεια: Πάνος Τσέγκας, Χτενίσματα-Μακιγιάζ: Ξένια Περιβολάρη, Συγγραφέας Εισαγωγικού: Χάρης Γαρουνιάτης

Προπώληση Εισιτηρίων στις παραστάσεις ΝεάποληςΚατάστημα Γερμανός, Βιβλιοπωλείο «Γνώση»

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76