UA-49499200-1

Το Δίκαιο Εμπόριο καταφτάνει από τη Σρι Λάνκα στην Αθήνα

18-11-2016_fair-trade-coffee

Αν σας ενδιαφέρει τα προϊόντα που καταναλώνετε να μην παράγονται σε βάρος άλλων ανθρώπων ή του περιβάλλοντος και θέλετε να ενημερωθείτε περαιτέρω γι’ αυτό, μην κανονίσετε τίποτα για τις 21 Νοεμβρίου.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από ποιον παράγεται ο πρωινός μας καφές, η αγαπημένη μας σοκολάτα, οι χυμοί που αγοράζουμε από το σούπερ-μάρκετ και άλλα διατροφικά και μη είδη που έχουμε στην καθημερινότητά μας; Αν ναι, τότε ίσως να έχετε ανακαλύψει ότι δεν είναι όλα «αγγελικά πλασμένα» κι ότι πίσω από την καλλιέργεια και παραγωγή τους κρύβεται ανθρώπινη εκμετάλλευση, καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά και περιβαλλοντικές καταστροφές, κι όλα αυτά για να έχουμε εμείς αχνιστό καφέ στο τραπέζι μας και λίγη σοκολάτα για επιδόρπιο.

Η Fair Trade Hellas σας καλεί να ανακαλύψετε «από πρώτο χέρι» τι είναι το Δίκαιο Εμπόριο και πώς συνδυάζεται με τις καθημερινές μας καταναλωτικές συνήθειες, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 18.00-21.00 στο Impact Hub Athens –και την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου οι Θεσσαλονικείς (Δημαρχείο Θεσσαλονίκης).

Παραγωγοί από τη μακρινή Σρι Λάνκα ταξιδεύουν στην Αθήνα μαζί με τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου Eμπορίου και απαντούν στα ερωτήματά μας.

Συγκεκριμένα, θα μιλήσουν οι:

  • Rudi Dalvai, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Οργανισμού Δίκαιου Eμπορίου (WFTO) και μέλος ου CTM Altromercato
  • Tyrell Fernando, fair trade παραγωγός μπαχαρικών, Director/PODIE (People’s Organisation for Development Import and Export)
  • Bernard Ranaweera, fair trade παραγωγός τσαγιού, President/SOFA (Small Organic Farmers’ Association)

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μαρτυρίες παραγωγών για το πώς μια εναλλακτική πρόταση εμπορίου μπορεί να φέρει την αλλαγή στη ζωή τους και στη ζωή της κοινότητάς τους. Αρκεί να ενημερωθούμε και να κάνουμε διαφορετικές επιλογές στη ζωή μας και κυρίως στη διατροφή μας, αφού πολλά από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε σήμερα απέχουν πολύ από τον ορισμό του «Δίκαιου».

Επιλέγοντας να στηρίξουμε το fair-trade, ψηφίζουμε για έναν καλύτερο κόσμο με λιγότερη φτώχεια και λιγότερες ανισότητες, όπως αναφέρει η Κέλλυ Γαρυφαλλή της Fair Trade Hellas.

Η είσοδος είναι δωρεάν, ενώ θα προσφερθεί και fair-trade dinner.

Οι διαλέξεις θα πραγματοποιηθούν στα Αγγλικά.

Info
Fair Trade Hellas εκδήλωση
Στις 21/11 18.00-21.00 στο Impact Hub Athens, Καραϊσκάκη 28, Αθήνα
Δήλωση συμμετοχής στο activities@fairtrade.gr ή εγγραφή μέσω facebook .

 

 

Πηγή: clickatlife.gr

 

Check Also

Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus από το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης

Το 3ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης διοργανώνει ημερίδα διάχυσης αποτελεσμάτων του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus + KA1 με τίτλο: …

G-EZ117CQG76