UA-49499200-1

Το βιβλίο του για τη Μονεμβασία παρουσιάζει την Παρασκευή ο Νεκτάριος Μαστορόπουλος

Ο εκπαιδευτικός και πρώην δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Νεκτάριος Μαστορόπουλος, θα παρουσιάσει στη Μονεμβασία το νέο του βιβλίο με τίτλο: «ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ: η κληρονόμος της αρχαίας Σπάρτης, η πανίσχυρη πόλη-κράτος του μεσαίωνα, το στήριγμα του Χριστιανισμού και του Βυζαντίου», που περιλαμβάνει και έναν οδηγό για την ευρύτερη περιοχή του Δήμου μας.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 στη Μονεμβασία, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου «Λαζαρέτο».

Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος.

Επίσημοι προσκεκλημένοι: ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, οι Βουλευτές της Λακωνίας κ.κ. Σταύρος Αραχωβίτης, Αθανάσιος Δαβάκης, Λεωνίδας Γρηγοράκος και η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, ως εξής:

– Νεκτάριος Ιωάν. Σκάγκος, υποψήφιος διδάκτωρ αρχαιολογίας, με θέμα «Χαρτογραφώντας την πολιτιστική κληρονομιά του Μαλέα».
– Λευτέρης Κουσούλης, πολιτικός επιστήμονας και συγγραφέας, με θέμα: «Μονεμβασία ως τόπος ελευθερίας».
– Χρήστος Καφτεράνης, διδάκτωρ συγκριτικής πολιτικής και συγγραφέας, με θέμα: «Πολιτιστική κληρονομιά. Το ανεκτίμητο κεφάλαιο ενός τόπου».
– Πρωτοπρεσβύτερος Στυλιανός Καρπαθίου, θεολόγος, ψυχίατρος, διδάκτωρ βιοηθικής, με θέμα: «Η ορθοδοξία και η συμβολή της στο έθνος».
– Παναγιώτα Σκάγκου, Msc αρχαιολόγος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, με θέμα:  «Το αρχαιολογικό έργο στη Μονεμβασία και οι προοπτικές».
– Γιάννης Ψαράκης, γραμματέας συλλόγου «Τουλίπα Γουλιμή», με θέμα: «Ρωγμές στο χρόνο. Μια περιδιάβαση στο περιβάλλον του Καβομαλιά».
-Μαρίνης Μπερέτσος, διευθυντής αναπτυξιακής ΠΑΡΝΩΝ Α.Ε. με θέμα: «Απόθεμα βιόσφαιρας και διαχείριση πολιτιστικής κληρονομιάς».
– Παναγιώτης Δ. Αλεξάκης, Καθηγητής Οικονομικής των Επιχειρήσεων και Αγορών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα: «Η Μονεμβασία ως παγκόσμιος προορισμός: ορισμένες προϋποθέσεις».

«Είναι μια αφορμή να συζητήσουμε για την κληρονομιά που μας παραδίδει τούτος ο τόπος, μια κληρονομιά που είναι μοναδική μέσα στην ιστορία του Ελληνισμού και την οποία, θα πρέπει σήμερα να τη διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο, αφού βέβαια πρώτα τη γνωρίσουμε», τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του ο κ. Μαστορόπουλος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Στόχος μου, μέσα από αυτό το βιβλίο, είναι να υιοθετηθεί και να καθιερωθεί ένα νέο αφήγημα για την ιστορία της Μονεμβασίας, που δεν ήταν απλά μια πλούσια πόλη με ένα ισχυρό κάστρο, αλλά κάτι πολύ περισσότερο».

Check Also

Δ. Μονεμβασίας: Σύλληψη ατόμου για παράβαση της νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς

Συνελήφθη, χθες (11.4.2024) το βράδυ, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Μονεμβασίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού …

G-EZ117CQG76